fbpx
Сьогодні
15:45 03 Бер 2024

У Запоріжжі планують збудувати дві підземні школи вже до осені

English version here

До 1 вересня поточного року у Запоріжжі планують збудувати дві підземні школи, аби діти міста змогли здобувати якіснішу освіту в умовах війни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова.

Як розповів очільник області, зараз в обласному центрі майже немає змішаного чи очного навчання через загрози постійних обстрілів. Тому саме це і є тією причиною, яка спонукає місцевих жителів із дітьми виїжджати із міста.

"Одним із рішень, які ми знайшли, це будівництва підземних шкіл", наголосив голова ОВА.

Федоров сподається, що до початку нового навчального року таких шкіл у місті з'явиться щонайменше дві й вони будуть в різних районах міста.

"Зараз ведемо перемовини з міжнародними партнерами, щоб вони профінансували цей проєкт. Будівництво розпочнеться до травня. І за чотири місяці ми плануємо побудувати підземні місця, де наші діти здобуватимуть освіту", – пообіцяв очільник області.

Голова ОВА додав, що проєкти будуть погоджуватись із військовим керівництвом. Він також підкреслив, що глибина залягання буде залежати від району та безпекової ситуації в місті, щоб діти під час повітряних тривог могли не зупиняти навчальний процес.

Федоров зауважив, що освіта має бути безпечною та якісною, оскільки в дітей уже фіксується зниження рівня знань учнів за роки онлайн-навчання.

Також додатково в області зосередяться на облаштуванні у школах укриттів, щоб відновити навчання у змішаному форматі.

Нагадаємо, у Харкові триває будівництво першої в Україні підземної школи, відкриття якої запланували на весну. Ще один такий навчальний заклад місцева влада прагне відкрити в одному з центральних районів міста.

Окрім того, у Харкові шкільні класи облаштували на станціях метрополітену, який в умовах війни не функціонує. Приміщення для навчання обладнали на п'яти станціях Харківського метрополітену: "Університет", "Перемога", "Академіка Павлова", "Метробудівників" та "Тракторний завод".

Сформовано 106 класів, у яких навчається 2191 дитина. Освітній процес організовано у дві зміни.

Також у Коротичах Харківської області зводять підземну школу з укриттям, яке має витримувати пряме влучання із зенітно-ракетного комплексу С–300.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: