fbpx
Сьогодні
Фото 11:14 26 Лют 2024

Освітлюючи майбутнє української освіти – Бучанський ліцей №3 приєднався до кампанії “100СонячнихШкіл” фонду “Energy Act for Ukraine Foundation”

English version here

Майже через два роки після початку повномасштабної війни росії на території України, маленьке місто Буча продовжує відновлюватися від жахливих подій, фотографії з якими облетіли весь світ. Бучанський ліцей №3, розташований за адресою Вокзальна, 46а, сьогодні отримав можливість стати освітнім закладом, який відтепер демонструє втілення в життя принципів сталого розвитку. Відсьогодні діти матимуть доступ до освіти навіть у випадку блекаутів, а сам ліцей зможе економити кошти та стати прикладом того, як бути сталим та свідомим.

Фонд Energy Act for Ukraine Foundation, який в 2022 році ініціював масштабну кампанію "100 Сонячних Шкіл", облаштував дах Бучанського ліцею №3 гібридною сонячною станцією з системою зберігання енергії. Проєкт був частково профінансований в межах кампанії "SolarSupportsUkraine" від SolarPower Europe. Це підкреслює значний крок вперед, який став можливим завдяки компанії Deye та членам SolarPower Europe – компаніям ABO Wind, Akuo та Menlo Electric.

Встановлення 47 сонячних панелей, здатних виробляти 20 кВт енергії, разом із системою зберігання енергії потужністю 40 кВт⋅год, забезпечить школі енергопостачання під час відключень і значно знизить її енергетичні витрати, економлячи приблизно 2100 євро щороку. Таке обладнання не лише забезпечує надійне джерело енергії, але й вводить освітній компонент щодо сталого способу життя, гарантуючи, що майбутні лідери України будуть оснащені знаннями та інструментами для сприяння сталому майбутньому.

Встановлення гібридної сонячної електростанції в Бучанському ліцеї №3 є частиною кампанії "100СонячнихШкіл" фонду Energy Act for Ukraine, яка має на меті оснастити 100 шкіл по всій Україні гібридними сонячними станціями, забезпечуючи безперешкодний доступ дітей та їх батьків до освітніх послуг.

Energy Act for Ukraine Foundation

 "Цей проєкт не тільки про встановлення сонячних панелей; він про закладення підвалин для сталого майбутнього, де відновлювана енергія та освіта йдуть пліч-о-пліч, доводячи, що навіть у найважчі часи творення перемагає руйнацію. Сонячна електростанція Бучанського ліцею №3 є свідченням того, що можна досягти, коли громади, бізнес та нації об'єднуються заради спільної справи: зеленішого, більш сталого світу." – підкреслила Юліана Оніщук, засновниця та директорка фонду Energy Act for Ukraine

"Як частина нашої програми соціальної відповідальності бізнесу 'Енергія для вашого майбутнього', ми пишаємося тим, що постачаємо весь необхідний обладнання для сонячної станції в Бучанському ліцеї №3 спільно з виробниками Jinko Solar та Deye, забезпечуючи надійні енергетичні рішення освітнім закладам по всій Україні. Це наш 4-й проєкт з Energy Act for Ukraine, і ми раді забезпечити безперервний доступ до освіти та сприяти культурі екологічної свідомості серед майбутніх поколінь." – зазначив Олександр Піскун, генеральний директор Menlo Electric в Україні. 

Energy Act for Ukraine Foundation

"Завершення нашого проєкту школи в Бучі з фондом Energy Act for Ukraine є приводом для святкування. З нашою кампанією 'Solar Supports Ukraine' ми пишаємося тим, що відіграємо свою роль у забезпеченні того, щоб школи, як-от Бучанський ліцей №3, могли продовжувати працювати, а діти – отримувати освіту. Кожен внесок має значення задля допомоги і для того, щоб в Україні було світло." – привітала ініціативу директорка SolarPower Europe,  Вальбурга Гемецбергер.

Energy Act for Ukraine Foundation

Для отримання додаткової інформації про проєкт та як його підтримати, будь ласка, відвідайте вебсайт фонду Energy Act for Ukraine.

Про фонд Energy Act For Ukraine: "Energy Act For Ukraine Foundation" – це благодійна організація з Києва, Україна, заснована у квітні 2022 року у відповідь на енергетичну кризу в Україні, спричинену повномасштабною війною Росії на території України. Організація спрямовує свою діяльність на забезпечення сонячними рішеннями шкіл та лікарень.

Про Menlo Electric: Menlo Electric є найбільш динамічно зростаючим дистриб'ютором фотоелектричних компонентів у регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: