fbpx
Сьогодні
17:36 03 Бер 2024

Нагадують про напад ХАМАС: Ізраїль погодився переглянути слова пісні для Євробачення

Після того, як організатори конкурсу висловили невдоволення текстом пісні-заявки на "Євробачення", де згадується напад ХАМАСу 7 жовтня, Ізраїль погодився переглянути слова.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву ізраїльської національної телерадіокомпанії Kan, пише Рубрика.

Євробачення, яке цього року відбудеться 7-11 травня у шведському місті Мальме, позиціонує себе як неполітичний захід і може дискваліфікувати конкурсантів, які порушили це правило. Відбір ізраїльської заявки на участь у конкурсі доручено телекомпанії Kan.

Лідером ізраїльської заявки є пісня "October Rain" співачки Еден Голан, де є такі рядки:

"Не залишилося повітря, щоб дихати" і "Вони всі були хорошими дітьми, кожен з них".

Вважається, що йдеться про людей, котрі ховалися в укриттях, коли бойовики ХАМАС вбивали і викрадали людей на музичному фестивалі 7 жовтня – в день початку війни в Ізраїлі.

У телекомпанії заявили, що попросили авторів "October Rain" і фіналіста другого місця з піснею "Dance Forever" переглянути свої тексти, зберігаючи при цьому творчу свободу. Після цього Kan офіційно обере пісню, яку надішле на Євробачення.

Ізраїльський мовник заявив, що погодився внести зміни після прохання президента країни Ісаака Герцога.

"Президент підкреслив, що саме в цей час, коли ті, хто нас ненавидить, прагнуть відтіснити державу Ізраїль з кожної сцени, Ізраїль повинен… піднімати свій прапор на кожному світовому форумі, особливо в цьому році", – повідомили в Kan.

Довідка

Текст пісні ізраїльської співачки Еден Голан, яка має представляти Ізраїль на цьогорічному Євробаченні, перевіряли на предмет вмісту посилань на війну із угрупованням ХАМАС.

Пізніше Європейська мовна спілка (EBU) заявила, що дозволила Ізраїлю брати участь у конкурсі "Євробачення-2024".

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Eurovision Song Contest (@eurovision)

Таким чином, EBU відкинула заклики виключити Ізраїль з конкурсу через військову операцію в секторі Гази за аналогією з росією після її вторгнення в Україну.

"Наші керівні органи… дійсно переглянули список учасників конкурсу 2024 року та погодилися, що ізраїльський суспільний мовник KAN відповідає всім правилам конкурсу цього року та може брати участь, як і протягом останніх 50 років", – сказав генеральний директор EBU Ноель Карран.

Він також наголосив, що "пісенний конкурс "Євробачення" — це неполітична музична подія та змагання між громадськими мовниками, які є членами EBU. Це не змагання між урядами".

За словами Каррана, у випадку з росією ситуація була "принципово іншою", адже тоді саме російські мовники були відсторонені "через постійне порушення зобов'язань щодо членства та суспільних цінностей".

Представниця Ізраїлю Еден Голан виступить у другому півфіналі Євробачення, який відбудеться 9 травня.

Що відомо про Євробачення-2024 на цей час

68-й пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, у травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня. Півфінали – 7 та 9 травня.

Сцена Євробачення 2024

Фото: eurovision.tv

Шведська телекомпанія SVT, яка є організатором пісенного конкурсу у 2024 році, уже оприлюднила детальну графіку сцени Мальме Арени й дизайну освітлення та показала фото.

Наразі Україна стала головним фаворитом Євробачення-2024, посівши перше місце в рейтингах букмекерів.

Jerry Heil та alyona alyona представлять Україну на пісенному конкурсі у шведському Мальме в травні цього року. За них проголосувати понад 723 тисячі українців.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: