fbpx
Сьогодні
Відео 16:15 18 Тра 2023

Хіт 1944 Джамали став третім серед найкращих пісень в історії Євробачення за версією The Guardian

English version here

Фото: EBU

Британське видання The Guardian вирішило створити список найкращих переможних пісень в історії Євробачення, у якому хіт української співачки Джамали 1944 посів почесне третє місце.

Про це пише The Guardian.

Як розповіли у виданні, перше місце посіла легендарна пісня Waterloo групи ABBA, яка принесла перемогу Швеції у міжнародному пісенному конкурсі у 1974 році.

На другому місці розташувалася пісня Poupée de Cire, Poupée de Son, виконана французькою співачкою Франс Галль. Вона посіла перше місце на Євробаченні у 1965 році і значною мірою вплинула на подальший розвиток конкурсу.

Почесне третє місце у списку найкращих переможних пісень в історії Євробачення посіла композиція 1944 співачки Джамали, з якою вона здобула перемогу на конкурсі у 2016 році.

"Текст пісні 1944 про етнічне чищення кримських татар Сталіним викликав суперечки. Російські політики скаржилися, що це було пов'язано з анексією Криму Росією у 2014 році. Але це був би справді фантастичний трек, про що б він не був", підкреслили в редакції The Guardian.

На своїй сторінці в Instagram Джамала висловила подяку за високу оцінку її композиції.

Довідка

Українська співачка Джамала виграла конкурс Євробачення 2016, який проходив у Стокгольмі.

Вона набрала 534 бали – 211 голосів журі та 323 голосів від глядачів.

Джамала стала першою кримською татаркою, яка коли-небудь виступала на Євробаченні за всю його історію.

Перші рядки пісні 1944 були написані у 2014 році українською мовою. У пісні Джамала співає про депортацію кримських татар 1944 року. Розповіді про цю подію Джамала чула від своєї бабусі Назилхан, яка пережила депортацію.

У приспіві слова, які співачка чула від своєї бабусі — два рядки з приспіву кримськотатарською мовою запозичені з пісні Ей, Гузель К'ирим. Пісня має складну вокальну партію з багатьма півтонами та мугамами.

Рубрика:
Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: