fbpx
Сьогодні
10:23 29 Лют 2024

Головнокомандувач ЗСУ для зміцнення оборони на Авдіївському напрямку виділив додаткові резерви й боєприпаси

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Перебуваючи на Донбасі головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про прорахунки командирів на місцях, що певним чином вплинули на оборону. Тому для зміцнення оборони на Авдіївському напрямку було виділено додаткові резерви та боєприпаси.

Про це він заявив у Фейсбуці, пише Рубрика.

За словами Сирського, ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною.

Ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту. Особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону і захопити Тоненьке, Орлівку, Семенівку, Бердичі, Красногорівку, наголосив головнокомандувач.

"Тривають жорсткі бої в районах Вербове та Роботине, над якими ворог намагається повернути контроль", – додав він.

Як повідомив Сирський, він розпочав роботу в районі бойових дій з ОТУ "Донецьк", у частинах, які тримають оборону на Авдіївському напрямку.

"Успіх будь-якого бою залежить від якості планування і того, наскільки успішно замисел командира реалізовується його підлеглими. Це визначається насамперед досвідом й майстерністю командувача та командирів, вмінням правильно оцінити обстановку і прийняти адекватні та своєчасні рішення. На рівні командирів батальйонів, рот і взводів головне забезпечити практичну реалізацію цих рішень, утримати позиції та знищити противника вогнем всіх засобів", – підкреслив головнокомандувач.

Сирський повідомив, що під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні обстановкою та оцінці росіян, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках.

"Мною було вжито всіх заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів", – наголосив головнокомандувач.

Він також відзначив мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3-ї штурмової та 25-ї окремої повітряно-десантної бригад, які сміливими та рішучими діями вибили противника, який прорвався на околицю Орлівки.

Як повідомляла Рубрика, під час перебування на передових командних пунктах у районі ведення бойових дій для покращення боєздатності, стійкості та управління підрозділами Сирський невідкладно на місці ухвалив декілька рішень.

Ситуація на Авдіївському напрямку

26 лютого речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що підрозділи ЗСУ відійшли від села Ласточкине.

Окрім того, російські загарбники намагаються з трьох сторін штурмувати Орлівку після відходу Збройних сил з Ласточкиного на Донеччині.

Своєю чергою командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що українські військові на Авдіївському напрямку посилюють лінію оборони та організовують оборону населених пунктів західніше Авдіївки.

Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. 

А 19 лютого, останні підрозділи Сил оборони вийшли з позицій на Авдіївському коксохімічному заводі — так завершилася операція з оборони міста, бої за яке тривали з 2014 року.

Військово-політичне командування обґрунтувало рішення збереженням життя бійців і заявило про намір повернути Авдіївку за сприятливіших умов.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: