fbpx
Сьогодні
10:58 01 Бер 2024

Ощадбанк запустив пересувний мобільний підрозділ на Херсонщині: навіщо це рішення

У Херсонській області для надання банківських послуг місцевим мешканцям розпочав роботу новий інноваційний проєкт – пересувний мобільний підрозділ Ощадбанку.

Про це повідомила Херсонська ОВА, пише Рубрика.

У чому проблема?

Ощад – перший і єдиний банк в Україні, який розробив спеціальний формат відділення для роботи в прифронтовій зоні на базі автотранспорту.

"Від початку повномасштабної війни ми забезпечуємо безперебійну роботу банків. Сьогодні наше спільне з банками завдання – надати доступ до фінансових послуг мешканцям прифронтових містечок та селищ, а також українським воїнам, які там перебувають. Дякую українським банкам, які повертають людям найзатребуваніші банківські продукти. Дякую Ощадбанку за оновлення проєкту мобільного банківського відділення, який виник ще у 2015 році, і сьогодні знову є вкрай актуальним", – сказав Андрій Пишний, голова Національного банку України.

Яке рішення?

Пересувний мобільний підрозділ Ощадбанку вже розпочав роботу надання банківських послуг мешканцям Херсонської області. 

 Цей мобільний банк призначений для забезпечення фінансових послуг місцевим мешканцям віддалених населених пунктів, де відсутні стаціонарні відділення банку.

Як це працює?

Мобільний банк обладнаний унікальними технологічними рішеннями, включаючи:

  • супутниковий зв'язок,
  • систему автономного живлення,
  • відеоспостереження,
  • інше спеціальне обладнання.

У цих мобільних відділеннях клієнти матимуть змогу:

  • відкривати поточні рахунки,
  • отримувати платіжні картки,
  • здійснювати грошові перекази,
  • сплачувати комунальні та інші рахунки,
  • отримувати пенсії, соціальні виплати, заробітну платню та інші фінансові операції.

Крім того, Ощадбанк продовжує розвивати мережу стаціонарних відділень у регіонах. Зараз вісім відділень банку успішно працюють на території Херсонщини, забезпечуючи доступ до банківських послуг мешканцям різних населених пунктів.

Як повідомляла Рубрика, новий пересувний мобільний підрозділ на базі автомобіля Ford Transit презентував днями Ощад у Києві. Це панцерований транспортний засіб спеціального призначення, який відповідає всім державним стандартам захисту спеціалізованих автомобілів.

Заплановано, що п'ять таких авто найближчим часом вирушать у прифронтові території Донецької, Запорізької, Харківської та Херсонської областей і надаватимуть фінансові послуги там, де не працює жоден інший банк.

Тако повідомлялося, у січні 2024 року в Харківській області запрацював перший мобільний аптечний пункт, маршрут якого охоплює 80 населених пунктів і діятиме виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти.

У лютому в Черкаській області запустили мобільний аптечний пункт, який охоплює 36 населених пунктів. Мобільні аптечні пункти відпускають як безрецептурні, так і рецептурні лікарські засоби, у тому числі за програмою "Доступні ліки" за електронним рецептом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: