fbpx
Сьогодні
16:42 29 Лют 2024

Знай наших: біатлоністка з України виборола "золото" на юніорському чемпіонату світу

English version here

Фото: Biathlon.com.ua

Українська біатлоністка Олександра Меркушина стала чемпіонкою світу серед юнок на першості планети, який у ці дні проходить в естонському Отепяї.

Про це пише Суспільне Спорт.

Як повідомляють, збірна України завоювала першу золоту медаль на юніорському чемпіонаті світу з біатлону. Нагороду у масстарті-60 серед дівчат виборола Олександра Меркушина.

У перегонах серед дівчат взяли участь три українки. 19-річна спортсменка здобула "золото", вирвавши нагороду на останніх метрах дистанції.

Олександра Меркушина

Олександра Меркушина Фото: IBU

Як йшла до фінішу українська спортсменка?

  • На перших двох вогневих рубежах Меркушина-молодша припустилася по одному промаху, чим поставила себе в не дуже вигідне становище. Водночас лише чотирьом учасницям перегонів, серед яких наша Ксенія Приходько, вдалося закрити усі 20 мішеней.
  • Вибивши "нуль" на третій стрільбі, Меркушина піднялась на п'яте місце.
  • А на завершальний вогневий рубіж прийшла четвертою з відставанням за 28 секунд від лідерки Ельзи Тангландер зі Швеції. Суперниця примудрилася три набої пустити в "молоко", що дозволило Меркушиній кинутися в перегони за представницею Франції Лолою Бужо.
  • Розв'язка настала на фінішному колі. Олександра випередила свою суперницю і з відривом у 1,9 секунди закінчила перегони переможницею.

Меркушина на стрільбах

Варто додати, що дві інші українки, Ксенія Приходько та Валерія Хвостенко, фінішували на 13-му та 41-му місцях відповідно. При цьому Приходько не заробила жодного кола штрафу.

Нагадаємо, що естонська біатлоністка Йоханна Таліхярм після історичної для своєї команди естафетної гонки чемпіонату світу завершила перегони вигуком "Слава Україні!".

Окрім того, у болгарському гірськолижному курорті Пампорово представники України здобули четверту нагороду на етапі Кубка Європи.

Також український фігурист Іван Шмуратко на Чемпіонаті Європи з фігурного катання 2024 показав 19-й результат у короткій програмі, він вперше виступив за два роки. Довільну програму спортсмен відкатав у сорочці з червоною плямою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: