fbpx
Сьогодні
19:59 28 Лют 2024

Зараз у ворога сезон "м’ясних штурмів": Гуменюк про ситуацію в Кринках

Фото: Генштаб

Росіяни не полишають спроб відтіснити українських військових з лівого берега Дніпра у Херсонській області. Для цього росіяни йдуть на штурми зі стрілецькою зброєю.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За її словами, окупанти не полишають спроб вибити звідти українських захисників. Для цього Росія посилила "м'ясні штурми" окупантів без застосування бронетехніки.

"Ми не збираємося відходити, у нас досить надійні позиції на плацдармах, ми укріпилися там, попри те, що ворог дійсно в абсолютно варварський спосіб фактично зрівняв із землею населений пункт Кринки. Проте ми закріпилися там і можемо говорити про наші безумовні успіхи, тому що саме на тлі заяви, яку поспішили зробити окупанти, вони самі ж для себе мали великі іміджеві втрати", – розповіла Гуменюк.

Однак на вказаній ділянці фронту у Сил оборони ускладнена логістика, а окупанти мають за спиною суходоли, але попри це економлять бронетехніку для штурмів.

"Невикористання в штурмах бронетехніки в них триває як командирське ембарго. Тобто їм заборонено використовувати техніку, тому що вони її безповоротно втрачають. І при тому, що в них є ресурс, який можна підтягувати, вони її все одно економлять. Зараз у них просто сезон "м'ясних штурмів", – розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, Шойгу заявив під час брифінгу з путіним, що російські війська зачистили Кринки. Хоча, як стверджував путін, російський генерал-полковник Михайло Теплінський, який командує угрупованням "Днєпр", повідомив йому, що в населеному пункті залишилася невелика кількість українських військових.

Шойгу спростував заяву Теплінського та представив російські зусилля як успішно завершену операцію. Він також похвалив підрозділи ВДВ і 810-ту морську піхотну бригаду за їхню роль в операції, що є типовою похвалою Кремля після захоплення росіянами тактичного об'єкта.

Своєю чергою Генштаб ЗСУ зранку 21 лютого повідомляв, що на Херсонському напрямку українські сили продовжують утримання позицій та відбиття штурмів російських військ. Так, протягом минулої доби противник здійснив 1 марний штурм.

Окрім того, експерти ISW повідомили, що на момент написання своєї публікації вони не спостерігали жодних візуальних доказів помітного російського просування біля обмеженого українського плацдарму в Кринках та поблизу них.

Українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: