fbpx
Сьогодні
19:27 28 Лют 2024

У Тирані Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Хорватії: обговорили співпрацю у виробництві дронів

Фото: Офіс Президента

На полях саміту «Україна – Південно-Східна Європа» у Тирані Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Прем'єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави подякував Хорватії та особисто Андрею Пленковичу за підтримку України під час російського повномасштабного вторгнення.

«Дякую Хорватії за підтримку наших біженців під час війни, мої найкращі побажання всьому вашому суспільству. Також важливим питанням є допомога Україні в розмінуванні. Хочу подякувати за прийняття на реабілітацію наших військових та українських дітей», – сказав Володимир Зеленський.

Президент України та Прем'єр-міністр Хорватії обговорили можливість проведення українсько-балканського форуму оборонних індустрій. Сторони домовилися сприяти укладенню угод між Україною та хорватськими приватними компаніями – виробниками в галузі розмінування, рятувального обладнання, а також БпЛА.

Президент подякував Хорватії за підтримку інтеграції України до Євросоюзу та НАТО.

Володимир Зеленський та Андрей Пленкович також обговорили актуальні питання регіональної безпеки.

Що відомо про візит Зеленського в Албанію

28 лютого президент України Володимир Зеленський з неоголошеним візитом прибув до Албанії, вперше з початку повномасштабного вторгнення росії.

Також Зеленський там візьме участь у саміті Україна – Південно-Східна Європа на підтримку України 28 лютого.

У саміті візьмуть участь регіональні лідери з Сербії, Косово, Чорногорії та Північної Македонії, хоча прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс не буде присутній, натомість надіславши "представника на низькому дипломатичному рівні".

Президент України вже зустрівся з Прем'єр-міністром західнобалканської країни Еді Рама, під час зустрічі вони підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Республікою Албанія.

Також Зеленський у Телеграмі повідомив, що сьогодні говорили й про оборонні потреби України та можливість спільного виробництва озброєнь.

Варто додати, напередодні приїзду Зеленського прем'єр-міністр Албанії Еді Рама заявив, що на тлі європейських та західних "виправдань" та "обмежень" щодо допомоги України Західні Балкани готові зробити свій внесок у боротьбу проти рф. Адже країни-члени Євросоюзу потребують цього регіону для своєї безпеки.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: