fbpx
Сьогодні
16:42 28 Лют 2024

Албанія планує відкрити посольство у Києві

Фото: DmytroKuleba

Албанія планує незабаром відкрити посольство у Києві.

Про це повідомив у соцмережі Х міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками переговорів з албанським колегою Іглі Хасані, передає Рубрика.

Глава української дипломатії поінформував, що під час свого першого візиту до Албанії визначив з міністром з питань Європи та закордонних справ Республіки Албанія Іглі Хасані шляхи посилення оборонної співпраці з особливим акцентом на артилерійські боєприпаси.

«Незабаром Албанія планує відкрити своє посольство в Києві. Я дуже ціную це рішення, яке значно активізує наші двосторонні зв'язки», – зазначив Кулеба.

Він подякував Албанії за тверду підтримку та солідарність з Україною та за її готовність приєднатися до основної групи зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Що відомо про візит Зеленського в Албанію

28 лютого президент України Володимир Зеленський з неоголошеним візитом прибув до Албанії, вперше з початку повномасштабного вторгнення росії.

Також Зеленський там візьме участь у саміті Україна – Південно-Східна Європа на підтримку України 28 лютого.

У саміті візьмуть участь регіональні лідери з Сербії, Косово, Чорногорії та Північної Македонії, хоча прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс не буде присутній, натомість надіславши "представника на низькому дипломатичному рівні".

Президент України вже зустрівся з Прем'єр-міністром західнобалканської країни Еді Рама, під час зустрічі вони підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Республікою Албанія.

Також Зеленський у Телеграмі повідомив, що сьогодні говорили й про оборонні потреби України та можливість спільного виробництва озброєнь.

Варто додати, напередодні приїзду Зеленського прем'єр-міністр Албанії Еді Рама заявив, що на тлі європейських та західних "виправдань" та "обмежень" щодо допомоги України Західні Балкани готові зробити свій внесок у боротьбу проти рф. Адже країни-члени Євросоюзу потребують цього регіону для своєї безпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: