fbpx
Сьогодні
22:16 14 Лют 2024

Франція й Німеччина оголосили про формування коаліції на підтримку протиповітряної оборони України

Фото: Sébastien Lecornu, X

Міністр збройних сил Франції Себастьян Леконрню під час засідання контактної групи з питань оборони України оголосив про створення коаліції на підтримку протиповітряної оборони України разом із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Посилення потенціалу протиповітряної оборони України має важливе значення для майбутнього захисту цивільного населення. Після запуску артилерійської коаліції, разом з міністром оборони Німеччини ми формалізуємо коаліцію на підтримку протиповітряної оборони України», – зазначив міністр.

Лекорню і Пісторіус підписали відповідну угоду про наміри під час 19 засідання оборонної контактної групи з питань України у так званому "рамштайнському" форматі у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Таким чином, Франція та Німеччина очолять коаліцію, до якої увійшли п'ятнадцять країн. Її зусилля будуть спрямовані на зміцнення потенціалу протиповітряної оборони України у війні з росією.

Нагадаємо, 14 лютого, відбулося 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України.  Участь у засіданні взяли представники оборонних відомств майже 50 країн-партнерів.

Рустем Умєров розповів про результати засідання у форматі «Рамштайн»:

  • ППО. Посилюємо нашу протиповітряну оборону, як системами, так і ракетами до них. Офіційно почала роботу Коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. 15 країн вже приєднались. Вдячний Німеччині, Франції та США за лідерство.
  • Артилерійські системи і снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, вже є результати.
  • F16 – йдемо за графіком у рамках всіх домовленостей з партнерами.
  • Дрони. Буде більше. Посилюємо взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. Вже вісім країн приєднались – Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія. Вдячний Латвії за лідерство.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: