fbpx
Сьогодні
Фото 16:58 22 Січ 2024

У День Соборності України активісти руху "Жовта Стрічка" розгорнули український прапор у Криму

English version here

Фото: рух "Жовта стрічка"

До Дня Соборності України активісти руху "Жовта Стрічка" розгорнули український прапор на вершині гори Пахкал-Кая у Криму.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення активістів у Telegram-каналі.

"Ми розгорнули прапор на одній із вершин кримських гір, Пахкал-Кая, щоб показати єдність українського народу, бо Крим — це Україна! Сьогодні символ України майорить над вершиною Криму, а вже зовсім скоро, спільними зусиллями ми прикрасимо синьо-жовтими прапорами весь півострів", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо раніше Рубрика повідомляла, що в тимчасово окупованому Криму замайорів український прапор, який розгорнули активісти на горі Бойка, щоб дати всім зрозуміти, що півострів – це українська земля.

Окрім того, жовті стрічки з'явилися:

  • на фоні Верховної Ради Криму та стадіону "Фіолент" в Сімферополі,
  • листівки та графіті в житлових кварталах Севастополя та Ялти.

Нагадаємо, що 20 лютого 2014 року розпочалась збройна окупація Криму росією. Саме цю дату Верховна Рада визнала офіційно початком тимчасової окупації Кримського півострова.

Що відомо про рух "Жовта стрічка"

"Жовта стрічка" — рух громадського спротиву на тимчасово окупованих територіях України, створений у квітні 2022 року після російського військового вторгнення. Метою руху є інформаційний опір російським окупантам.

Він виник у квітні 2022 року на тимчасово окупованих росією територіях. 25 квітня на каналі у Telegram координатори руху закликали жителів чіпляти прапори України та жовті стрічки на вулицях і в людних місцях. Того ж дня у тимчасово окупованому Херсоні з'явилися жовті стрічки.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Також повідомлялось сьогодні, що в окупованому Криму силовики рф проводять обшуки у кримських татар.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив, що необхідно продовжувати тиск на Росію, у тому числі в Криму. Активні дії спецпризначенців на території окупованого півострова триватимуть й надалі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: