fbpx
Сьогодні
15:20 16 Гру 2023

Путін піде на "вибори" як самовисуванець, але партія його не покине - буде допомогати

Фото: GETTY IMAGES

Кандидатуру диктатора російської федерації володимира путіна на пост президента підтримала так звана "ініціативна група виборців": тиран балотуватиметься як самовисуванець на майбутніх виборах в росії у березні 2024 року.

Про це пишуть російські пропагандистські змі Інтерфакс, ТАСС.

Як повідомляють, на зборах "ініціативної групи виборців" 16 грудня голова виконавчого комітету Народного фронту Михайло Кузнєцов повідомив, що рішення ухвалили одноголосно.

Серед тих, хто виступив на зборах групи:

  • перший заступник голови Ради Федерації Федеральних Зборів Андрій Турчак,
  • керівник Великого і Маріїнського театрів Валерій Гергієв,
  • член РПЛ Юлія Бєлєхова,
  • голова "Справедлива Росія – За Правду" Сергій Миронов,
  • член центрального штабу Народного фронту Олена Шмельова.

Протокол зборів буде направлено до ЦВК для ухвалення рішення про реєстрацію ініціативної групи, що дасть змогу розпочати збір підписів на підтримку висунення путіна.

Для реєстрації як самовисуванця путіну необхідно зібрати 300 тисяч підписів виборців.

Водночас секретар генради партії "Единая Россия" Андрій Турчак на зборах "ініціативної групи" заявив, що всі регіональні відділення "Единой России" візьмуть активну участь у виборчій кампанії путіна.

"Единая Россия" – це партія президента, він її створював, є нашим лідером і, безумовно, уся наша партійна машина, усі наші регіональні, місцеві відділення, понад 3,5 млн членів партії, візьмуть найактивнішу участь у виборчій кампанії", – сказав він.

Що відомо про вибори в росії

Як повідомлялось раніше, вибори президента росії відбудуться 17 березня − відповідну постанову ухвалила Рада Федерації 7 грудня.

Водночас російський ЦВК постановив, що вибори триватимуть три дні: із 15 до 17 березня.

Нагадаємо, що нещодавно російський диктатор володимир путін оголосив, що буде висуватися на новий президентський термін у наступному році. 

Журналісти напередодні виборів вирішили проаналізувати, в якому стані глава кремля збирається йти на 5-й термін і правити країною щонайменше до 2030 року. Їхній висновок − путін дуже втомився і поводиться дивно.

Зауважимо, що путіна обирали президентом Росії у 2000, 2004, 2012 і 2018 роках. Перед виборами 2012 року у 2008 термін президентських повноважень збільшили з 4 до 6 років.

Після ухвалення поправок до Конституції рф у 2020 році путін отримав право виставляти свою кандидатуру і на президентських виборах 2024 року. Володимир путін при владі вже 21 рік.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: