fbpx
Сьогодні
Фото 15:07 18 Жов 2022

У Шотландії Чарльз III зустрівся з українськими біженцями під час візиту до країни

English version here

Під час візиту до шотландського міста Абердин король Великої Британії Чарльз III зустрівся з українськими біженцями

Про це повідомляє BBC.

Також, як розповіли у виданні, зустріч відбулася і з родинами біженців з Сирії та Афганістану.

У виданні зазначили, що в Абердині поселили близько тисячі українських біженців. Також наголосили, що водночас місто готове прийняти ще більше родин.

На прийомі в Міському домі король почув особисті розповіді сімей про їхню евакуацію, прибуття до Абердина та про деякі проблеми, з якими вони зіткнулися.

Чарльз ІІІ на зустрічі з біженцями з України

Фото: ВВС

"Для нас велика честь поділитися з королем Чарльзом III тим, як ми, як місто, відреагували на руйнівні світові події.

Для короля було особливо зворушливо почути (історії – ред.) з перших вуст тих, хто безпосередньо постраждав у результаті конфлікту по всьому світу. Тих, хто втратив свої домівки тощо.

Чарльз ІІІ на зустрічі з біженцями з України

Фото: ВВС

Завдяки співчуттю та щедрості організацій і жителів Абердина ми змогли простягнути міцну та люблячу руку дружби, вітаючи їх у нашому місті", – сказав лорд-лейтенант Девід Кемерон.

Саме він супроводжував короля під час візиту.

Чарльз ІІІ в Шотландії

Фото: ВВС

Міністр у справах біженців Великої Британії Річард Харрінгтон заявив, що влада має вдвічі збільшити розмір допомоги родинам, які прийняли у себе біженців з України.

"Я звернувся до Мінфіну з проханням про фінансування, щоб подвоїти виплату "подяки" з 350 фунтів стерлінгів на місяць (400 доларів) до 700 фунтів стерлінгів (800 доларів) після того, як деякі сім'ї попередили, що вони більше не можуть дозволити собі житло для українців через різке зростання рахунків за електроенергію.

Я не можу сказати з переконливими доказами, але всі мої інтуїції підказують мені, що якщо вони зазнають фінансових труднощів, (підвищена оплата) дуже допоможе", – заявив чиновник.

Нагадаємо, що за даними Агентства ООН у справах біженців, після початку повномасштабного вторгнення рф українці понад 10 мільйонів разів перетнули державний кордон на виїзд.

Нагадаємо, що коронація Чарльза III відбудеться 3 червня наступного року в Лондоні, на церемонії у Вестмінстерському абатстві.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: