fbpx
Сьогодні
18:33 24 Лют 2024

З тимчасово окупованих територій в Україну вдалося повернути ще двох дівчат

Фото: Depositphotos

З тимчасово окупованих територій Луганської області вдалося повернути рідних сестер — двох дівчат-підлітків, які два роки не бачили маму.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Майже два роки двоє дівчат-підлітків не могли побачити маму через війну. Сьогодні вони нарешті зустрілися. Вивезти рідних сестер із тимчасово окупованої території Луганської області допомогли Мінреінтеграції та Громадська спілка «Українська мережа за права дитини».

На момент широкомасштабного вторгнення вони жили з бабусею та дідусем у невеликому селі на Луганщині. Мама працювала в місті. Село швидко окупували, тож вивезти доньок одразу не вдалося.

Протягом 2022 року вони змушені були вчитися у школі за російською програмою, іншого вибору не було. Згодом окупаційна влада почала тиснути на бабусю й дідуся. Погрожували та наполягали на оформленні опіки над онучками за російським зразком. Але дівчата понад усе прагнули зустрітися з мамою.

І ось нарешті вони разом — з мамою і в безпеці. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям Мінреінтеграції, Громадської спілки «Українська мережа за права дитини» та проєкту з пошуку і повернення дітей «Шлях додому».

У міністерстві нагадують: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов'язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.

Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Окрім того, національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Також відомо, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії".

Як повідомив  омбудсмен Лубінець, що офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

Росія неохоче йде на контакт щодо повернення депортованих дітей в Україні, окрім того, відомі непоодинокі випадки усиновлення маленьких українців російськими родинами, навіть попри те, що вдома їх чекають рідні.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Вісьмох українських дітей, яких вивезли російські загарбники з окупованих територій, розшукали міжнародні детективи: для цього були залучені близько 60 слідчих із 23 країн.

За участі Мінреінтеграції з тимчасово захопленої російськими загарбниками території Запорізької області повернули ще одну дитину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: