fbpx
Сьогодні
16:10 24 Лют 2024

Курсантів в українських військових вишах навчатимуть спеціалісти зі США: навіщо це рішення

English version here

Фото: З відкритих джерел

Спеціалісти зі Сполучених Штатів Америки навчатимуть курсантів у військових вищих навчальних закладах України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Міністерства оборони України.

У чому проблема?

Українська армія має відповідати усім критеріям НАТО, тому треба змінюватися для повної взаємосумісності з партнерами.

"Україна обрала свій шлях: стати членом Альянсу. Тому НАТОфікація – один з головних пріоритетів Міністерства оборони України", – наголосив міністр оборони Рустем Умєров.

Починаючи з 24 лютого 2022 року в Україні було ухвалено 136 стандартів НАТО, натомість як за увесь час до цього – 151.

У нинішній час, коли йде повномасштабна війна, яку розпочала росія, якісна підготовка офіцерів для нашого війська є одним із пріоритетних завдань нашої країни.

Яке рішення?

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова заявила, що в Україні вже сьогодні у військових вишах необхідно навчати майбутніх сержантів та офіцерів, згідно зі стандартами Сполучених Штатів.

Як це працює?

Зі слів представниці оборонного відомства, водночас "дуже важливо змінювати військову культуру, адже від неї залежить майбутнє української армії".

"Переконана, що масштабні навчання в Україні за допомогою спеціалістів США дозволять вирішити багато актуальних проблем в українському війську. Вдячна нашим американським друзям за готовність взаємодіяти, передавати свій досвід та знання", – підкреслила заступниця глави МО.

У відомстві зазначили, компанія Sonata надає:

  • західну військову експертизу,
  • консалтинг,
  • матеріальну допомогу Україні.

Цей процес відбувається в координації з Ukrainian Freedom Fund та Генштабом ЗСУ.

"Також у межах пілотного проєкту в одному з українських навчальних центрів впровадять інструменти оцінки, що використовуються у Сполучених Штатах. Метою тестування стане виявлення потенційних лідерів, які згодом зможуть стати сержантами", – додали у міністерстві.

Нагадаємо, що Верховна Рада України у 10 січня, ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо організації належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України.

Окрім того, Міністерство оборони та Збройні Сили України продовжує впроваджувати ще одні стандарти НАТО з підготовки та проведення військових операцій: в українській армії з'явиться поняття "повітряних та космічних операцій".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: