fbpx
Сьогодні
19:58 21 Лют 2024

У ГУР перевіряють інформацію про можливу передачу росії іранських балістичних ракет

Українські спецслужби перевіряють інформацію щодо передання Іраном своїх ракет росії

Про це в коментарі РБК-Україна сказав представник Головного управління розвідки Андрій Черняк, пише Рубрика.

За словами представника ГУР, дану інформацію перевіряють та відстежують ситуацію. Водночас джерела в спецслужбах назвали передачу іранських ракет Росії малоймовірним. І додали, що наразі такі факти українськими спецслужбами не фіксувалися.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону «Єдині новини» заявив, що не володіє інформацією про те, чи передав Іран росії балістичні ракети. А втім, наголосив, що це не означає, що такої загрози немає.

Нагадаємо, інформагентство Reuters повідомило, що Іран погодився передати росії близько 400 ракет класу «земля — земля». Зазначається, що вони можуть уражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів.

За даними джерел Reuters, відбулося вже щонайменше чотири поставки іранських ракет. Частину з них доправили кораблями через Каспійське море, решту — літаком. Один з іранських співрозмовників агентства заявив, що таких постачань буде ще більше.

Варто зазначити, що Іран став першою країною, яка почала постачати Росії зброю для війни з Україною. Так, від Ірану російська армія стабільно отримує ударні дрони "Шахед", якими атакують українські міста та інфраструктуру. Крім того, Іран допоміг Росії налагодити власне виробництво цих дронів.

Крім Ірану свою зброю росіянам постачає Північна Корея.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: