fbpx
Сьогодні
18:59 20 Лют 2024

Польські протестувальники спростили перетин кордону для транспорту на деяких ділянках

Фото: Укрінформ

Польські протестувальники, які 20 лютого почали посилено блокувати рух на шести прикордонних пунктах, вирішили спростити перетин кордону для транспорту на деяких ділянках.

Про це повідомила Держприкордонслужба, пише Рубрика.

Після 17:00 відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску «Хребене – Рава-Руська». Протестувальники також висловили готовність щогодини пропускати по 1 вантажівці в обох напрямках. Крім того, учасники акції протесту готові пропускати незначну кількість транспорту через пункт пропуску «Зосін-Устилуг». Зокрема, вони планують кожні 30 хвилин пропускати по 5 легкових автомобілів в обох напрямках, щогодини по 1 вантажівці на в'їзд до Польщі й по 3 вантажівки на в'їзд в Україну. Автобуси в обох напрямках будуть пропускати у звичайному режимі.

Після 18:00 мітингувальники розблокували рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску «Долгобичув-Угринів». Водночас протестувальники мають намір продовжувати обмеження руху для вантажівок і пропускати щогодини лише по 4 вантажівки на вʼїзд в Україну та по 1 вантажівці – на виїзд з України.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 20 лютого польські протестувальники  розпочали більш жорстке обмеження руху поблизу шести пунктів пропуску на кордоні з Україною. У деяких з них блокують не лише рух вантажівок.

Міністерство закордонних справ України закликало польську владу надати правову оцінку діям учасників акцій протесту, забезпечити розблокування кордону та вжити заходів для припинення антиукраїнської риторики.

Протест польських фермерів на кордоні з Україною може бути продовжений ще на місяць – до квітня. Про це заявив лідер "Підкарпатського ошуканого села" Роман Кондров.

Своєю чергою, 20 лютого українські перевізники розпочали мирну акцію біля ПП "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова" та "Шегині-Медика". Це відповідь на блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: