fbpx
Сьогодні
Відео 22:44 19 Лют 2024

Окупанти користуються затримками в допомозі Україні, на кількох частинах фронту надзвичайно важка ситуація, – Зеленський

Фото: Офіс Президента

Зараз надзвичайно важка ситуація склалася на кількох напрямках фронту, де російські загарбники зосередили максимум резервів.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Рубрика.

"Вони користуються затримками в допомозі Україні. І це дуже відчутні речі. Дефіцит артилерії. Потреба у фронтовій ППО та в більшій далекобійності нашої зброї. Працюємо максимально з партнерами, щоб відновити й подовжити підтримку", — зазначив глава держави.

Зеленський висловив вдячність українським громадянам, компаніям та союзникам, які вже налагодили виробництво зброї, снарядів, дронів і РЕБ — нове виробництво, яке збільшує оберти.

"Звичайно, ми поки не можемо забезпечити всі потреби лише завдяки власним можливостям, але кожен місяць додає Україні сили, можливостей. Дякую всім, хто працює заради цього", — додав президент.

Зеленський розповів що відвідав позиції наших воїнів на Куп'янському напрямку: 14-ту окрему механізовану бригаду – один із командних пунктів, відзначив воїнів державними нагородами.

Також Президент повідомив, що в Японії розпочала роботу Конференція щодо економічного зростання та відновлення в Україні. Це міждержавна наша робота – на рівні урядів. Зараз у Японії – українська делегація на чолі з Денисом Шмигалем. Дуже предметні перемовини. Вже є десятки домовленостей, які посилять нас, нашу співпрацю. Ми давно готували цю Конференцію, і я вдячний пану Прем'єр-міністру Кішіді за те, що робота, як і планувалося, дуже результативна. Що сильнішими будуть наші економічні можливості, що більше буде солідарності з Україною, то швидше путінське зло буде зламане нашими спільними зусиллями.

"І щодо ситуації, на жаль, не схожої – ситуації, яка щодня демонструє ерозію солідарності. Те, що відбувається на нашому західному кордоні – кордоні з Польщею, – не можна сприймати як щось нормальне чи буденне. Потрібна проста й зрозуміла справедливість. Через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту. Тож насправді ситуація не в зерні, а, найімовірніше, в політиці. І під Купʼянськом, неподалік від кордону з Росією, де не стихає ворожа артилерія, новини з кордону з Польщею мають просто знущальний вигляд. Потрібні спільні рішення, раціональні рішення, щоб вийти з цієї ситуації. Рішення наші з поляками передусім та всіх у Європі, кого турбує доля Європи",  – підсумував Зеленський.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: