fbpx
Сьогодні
16:10 18 Лют 2024

Для ЗСУ виведе на колії "Укрзалізниця" ще чотири санітарних вагони: у чому рішення

Фото: Міноборони

Акціонерне товариство "Укрзалізниця" виводить на колії ще чотири санітарних вагони для потреб Збройних Сил України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства оборони України.

У чому проблема?

В МОЗ наголосили, що через постійні атаки та пошкоджену інфраструктуру, а також ведення активних бойових дій на окремих територіях України лікувати пацієнтів та поранених складно, а інколи просто неможливо.

Як відомо, найважчою є евакуація з поля бою. Виніс поранених з поля бою здійснюється санітарами, наявними в штатах медичних підрозділів, а також солдатами, які виділяються для цієї мети розпорядженням командирів частин і підрозділів.

А от для вивезення поранених з поля бою використовуються броньовані медичні машини, які значно полегшують організацію евакуації під вогнем противника. Такі авто збільшують шанси вчасно довезти поранених до стабпунктів.

Оскільки поранених через кровопролитні бої багато, то від стабпунктів поранених потрібно швидко доставити до лікарень. І робити це автомобілями швидкої допомоги не завжди є можливим.

Яке рішення?

Ще у березні минулого року із зони бойових дій поранених цивільних громадян вивозили спеціальним санітарним потягом "Укрзалізниці", який створили на замовлення "Лікарів без кордонів".

І от "Укрзалізниця" виводить на колії ще чотири санітарних вагони для потреб Збройних Сил України.

Як це працює?

Повідомляють, що "Укрзалізниця" переобладнала вагони з пасажирських у санітарні власними силами.

У них є все необхідне для надання медичної допомоги пораненим під час евакуації.

"Щиро вдячна всім, хто долучений до цієї дуже важливої справи. Ці вагони рятують життя та здоров'я наших військовослужбовців, і мені дуже приємно бачити, що все в них зроблено якісно та сучасно, з урахуванням досвіду, якого ми набули в останні роки", – наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Санітарні вагони Укрзалізниця

Фото: Міноборони

Від березня 2022 року українські залізничники здали в експлуатацію 62 медичні вагони, а до кінця 2024 року планують переобладнати ще вісім.

В Міноборони додали, що обладнання для санітарних вагонів передав благодійний фонд "Коло".

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" також залучатиме ветеранів до охорони залізничної інфраструктури за допомогою дронів. Залізничники створять підрозділ, який за допомогою дронів моніторитиме та охоронятиме залізничну інфраструктуру.

Окрім того, у 2023 році Укрзалізниця взяла на себе відповідальність перед працівниками, які повертаються з війни, розпочавши програму "Інклюзивна залізниця: Працевлаштування".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: