fbpx
Сьогодні
17:59 16 Лют 2024

Обговорили оборонні потреби України: Зеленський зустрівся з президентом Німеччини

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський 16 лютого провів зустріч з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром. Однією з тем обговорень стали оборонні потреби нашої країни.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Глава Української держави наголосив, що радий нагоді подякувати Німеччині та її народу за потужну підтримку, яку вони надають Україні в цей складний час.

Володимир Зеленський відзначив увагу до українців, яких Німеччина прихистила після початку повномасштабної російської агресії, та особисту солідарність Франка-Вальтера Штайнмаєра з нашою країною, зокрема його візит до деокупованих населених пунктів Чернігівської області.

Фото: ОПУ

Президент України ознайомив співрозмовника із ситуацією на фронті й актуальними потребами захисників України у протидії російській агресії.

Володимир Зеленський відзначив велике значення Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Німеччиною, підписаної сьогодні в Берліні, яка є важливим кроком у зміцненні обороноздатності нашої держави.

Окремо Володимир Зеленський і Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосили на важливості запуску спільного виробництва озброєнь.

Президенти приділили особливу увагу реалізації Української формули миру.

Також вони зупинилися на питанні подальшого розвитку муніципальних і міжрегіональних партнерств між Україною та Німеччиною, що має втілюватися в конкретних домовленостях і проєктах.

Зокрема, сторони узгодили подальші кроки щодо підготовки до наступної Конференції з відновлення України, яка має відбутися в Берліні у червні цього року.

Візит Зеленського до Німеччини та Франції

Як раніше повідомляла Рубрика, 16 лютого, Президент України Володимир Зеленський прибув до Відомства Федерального канцлера Німеччини у Берліні, де почалися його переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцом. Лідери планують обговорити подальшу підтримку України в оборонній, політичній та фінансовій сферах.

Під час пресконференції з Володимиром Зеленським глава німецького уряду Олаф Шольц оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1,1 мільярда євро.

Сьогодні український президент разом з німецьким канцлером підписали спільну угоду про гарантії безпеки.

Дана угода загалом включає різні сфери взаємодопомоги між країнами. Зокрема сектори:

  • безпекової та військової допомоги;
  • економічної стабільності, стійкості та відновлення;
  • сталий розвиток
  • технічної та фінансової підтримки;
  • політичної співпраці;
  • двосторонніх відносин та європейської інтеграції.

Крім іншого дана угода також включає пункт про допомогу між країнами у випадку майбутньої агресії. Зокрема у випадку майбутнього збройного нападу Росії на Україну на вимогу будь-якого з учасників, вони проведуть консультації протягом 24 годин для визначення відповідних подальших кроків.

На вечір у Зеленського заплановано поїздку до Парижа, де він має намір підписати другу угоду про безпеку з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Крім того, 17 лютого глава української держави виступить на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції, а також проведе низку двосторонніх зустрічей на її полях.

Також у Зеленського заплановані переговори з:

  • віцепрезиденткою США Камалою Гарріс,
  • президентом Чехії Петром Павелом,
  • прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен,
  • прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав і великих бізнесів.
Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: