fbpx
Сьогодні
11:46 16 Лют 2024

Зеленський прибув до Німеччини: подробиці

Фото: Президент України Володимир Зеленський

Сьогодні, 16 лютого, Президент України Володимир Зеленський прибув до Берліна.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на допис Зеленського в Telegram, Der Spiegel та Pfalz Express.

"Попереду два важливі дні. Заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції. Нова архітектура безпеки для України, нові можливості. Робимо все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир", – повідомив президент.

Очікується, що Зеленський відвідає Федеральну канцелярію для зустрічі з Шольцем о 12 годині, а незабаром після цього буде підписано угоду з безпеки. Після цього Зеленський та Шольц проведуть пресконференцію, яку заплановано приблизно на 13:00.

Потім Зеленський зустрінеться із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

А на вечір у Зеленського заплановано поїздку до Парижа, де він має намір підписати другу угоду про безпеку з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський, як очікується, відвідає Німеччину та Францію в п'ятницю, 16 лютого. Візити до країн проводитимуться для спроби залучити важливу оборонну допомогу, а також з метою підписання двосторонніх документів про "гарантії безпеки".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: