fbpx
Сьогодні
14:43 15 Лют 2024

40% українців довіряють Сирському, однак 35% опитаних не чули про нього до лютого

Фото: командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський (Телеграм)

Новому головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському довіряють 40% опитаних українців, при цьому ще в лютому 35% не знали про нього.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, пише Рубрика.

Соціологи зазначили, що якщо взяти тих опитуваних, що знають, хто такий Сирський, то в лютому йому:

  • довіряють 62% опитаних українців,
  • не довіряють — 33%.

У грудні ж співвідношення було 63% проти 29%, тобто порівняно з груднем ставлення до нього практично не змінилося.

Водночас найбільше опитані українці продовжують довіряти Валерію Залужному 94% респондентів. Лише 5% не довіряють колишньому головнокомандувачу ЗСУ.

Також, за даними соціологів, 66% опитаних українців довіряють начальнику Головного управління розвідки Міноборони Кирилу Буданову (не довіряють 19%).

Довіра до президента Володимира Зеленського опустилася до 64% у лютому в порівнянні із 77% у грудні (недовіра при цьому зросла з 22% у грудні до 35% у лютому).

Керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку довіряють 27% (у грудні було 33%), не довіряють — 61% (у грудні не довіряли 51%).

Як зазначають у КМІС, найнижчі показники довіри мають народні депутати:

  • Маряна Безугла (довіряють 7%, не довіряють — 65%),
  • Юрій Бойко (довіряють 10%, не довіряють — 73%),
  • Юлія Тимошенко (довіряють 17%, не довіряють — 82%),
  • колишній радник Офісу президента Олексій Арестович (довіряють 11%, не довіряють — 83%).
опитування

Фото: КМІС

Опитування проводили 5-10 лютого методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Всього опитали 1 202 респондентів з усіх регіонів України (крім АР Крим). 874 інтерв'ю були проведені до 8 лютого включно, тобто до відставки Валерія Залужного. Решта 328 інтерв'ю були проведені після відставки 9 і 10 лютого.

В опитуванні брали участь громадяни України від 18 років, які на момент опитування проживали на підконтрольній Україні території. Формально статистична похибка не перевищувала 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% — для показників, близьких до 10%, 1,4% — для показників, близьких до 5%.

Призначення Сирського Головнокомандувачем ЗСУ

8 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив про рішення звільнити з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Натомість новим головнокомандувачем був призначений Олександр Сирський.

9 лютого Сирський зробив першу заяву на посаді головнокомандувача ЗСУ. Він наголосив, що сьогодні перед Україною на порядку денному стоять нові завдання.

В інтерв'ю ZDF головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що Україна може завершити війну з Росією лише виходом на власні кордони та повним відновленням територіальної цілісності. Іншого виходу наша країна не має. А для цього має все суспільство згуртуватися навколо перемоги.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: