fbpx
Сьогодні
21:25 14 Лют 2024

У Палаті представників оголосили про серйозну загрозу нацбезпеці США: це може бути пов’язано з рф

Голова комітету Палати представників з розвідки Майк Тернер надав розвіддані про серйозну загрозу національній безпеці всім членам Конгресу для вивчення. Це може бути пов'язано з Росією.

Як повідомляє Рубрика, посилаючись на CNN.

"Глава комітету Палати представників США із питань розвідки Майк Тернер надав для вивчення усім членам Конгресу розвідувальні дані стосовно "серйозної загрози національній безпеці". Два поінформовані джерела, а також один посадовець США розповіли CNN, що загроза пов'язана із Росією", – йдеться у повідомленні.

За словами багатьох джерел CNN, ці розвідувальні дані – "дуже чутливі".

Як зазначається, Тернер іще зранку розіслав своїм колегам по Конгресу лист, в якому згадав про нагальну проблему "стосовно дестабілізаційних іноземних військових можливостей".

Один із поінформованих співрозмовників CNN підтвердив, що йдеться саме про російські спроможності, "про які ми дізналися нещодавно". Члени розвідувального комітету проголосували за те, аби ознайомити решту Конгресу із цими даними.

"Тернер також закликає президента Джо Байдена розсекретити "усю інформацію, пов'язану із загрозою", – стверджує видання.

У листі шановним колегам Тернер повідомив, що Комітет з розвідки Палати представників проголосував 13 лютого за надання законодавцям доступу до певної інформації для розгляду, і каже, що у членів є час переглянути її між середою і п'ятницею.

Згодом спікер Палати представників Майк Джонсон наголосив, що «немає приводу для тривоги». А радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, коментуючи заяву Тернера, розповів, що раніше він домовився про зустріч з лідерами Конгресу, ознайомлених з питаннями розвідки. Тож він «трохи здивований» тим, що заява Тернера зʼявилася сьогодні. Посадовець не підтвердив і не спростував слова конгресмена.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: