fbpx
Сьогодні
19:59 13 Лют 2024

Зеленський призначив уповноваженого щодо реалізації міжнародних гарантій безпеки та розвитку Сил оборони

Фото: mil.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський призначив Євгена Мойсюка спеціальним уповноваженим з питань реалізації міжнародних гарантій безпеки та розвитку Сил оборони.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на відповідний указ і вечірнє звернення Зеленського.

"Призначити Мойсюка Євгена Георгійовича спеціальним уповноваженим президента України щодо реалізації міжнародних гарантій безпеки та розвитку Сил оборони України", – йдеться в указі.

За словами президента України Володимира Зеленського, Євгеній Мойсюк тепер займатиметься реалізацією гарантій безпеки для нашої країни, а також розвитком Сил оборони.

 "Ми створюємо для України принципово нову систему безпекових відносин з провідними державами світу, і кожен елемент таких відносин має бути повністю реалізований. Щоб не було жодної декларативності", – уточнив президент.

Він нагадав, що вже є така угода з Великою Британією. І зараз триває підготовка нових угод, і не лише з європейськими силами. Кожна домовленість має бути реалізована якнайшвидше.

Що відомо про перестановки у ЗСУ

8 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив про рішення звільнити з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Натомість новим головнокомандувачем був призначений Олександр Сирський.

9 лютого Сирський зробив першу заяву на посаді головнокомандувача ЗСУ. Він наголосив, що сьогодні перед Україною на порядку денному стоять нові завдання.

Окрім того, президент України Володимир Зеленський затвердив кандидатури заступників новопризначеного головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та заступників нового начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

Також Кабінет міністрів України підтримав рішення щодо тимчасового призначення Олександра Порхуна на посаду міністра у справах ветеранів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: