fbpx
Сьогодні
Фото 19:47 12 Лют 2024

Шмигаль зустрівся з командою Міжнародного валютного фонду: обговорили впровадження реформ та фінансування України

English version here

Фото: Урядовий портал

Сьогодні, 12 лютого, у Києві відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та команди Міжнародного валютного фонду на чолі із заступником директора Європейського департаменту МВФ Умою Рамакрішнан.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

На зустрічі також були присутні Міністр фінансів України Сергій Марченко та заступник Виконавчого директора МВФ від України Владислав Рашкован.

Сторони обговорили впровадження реформ та фінансування України на цей рік.

«Уряд наполегливо працює з партнерами у цьому напрямку. Маємо позитивне рішення щодо Ukraine Facility на 50 млрд євро та підтримку країн G7», — підкреслив очільник українського Уряду.

Прем'єр-міністр відзначив ефективність роботи українського зернового коридору та його позитивний вплив на економіку. Учасники зустрічі також окреслили точки зростання ВВП, серед яких розвиток оборонно-промислового комплексу.

Денис Шмигаль розповів про роботу в напрямку конфіскації заморожених російських активів.

«Розраховуємо спільно з партнерами цього року напрацювати механізм, який дозволить спрямувати ці активи для відновлення нашої країни», — відзначив Глава Уряду України.

Прем'єр-міністр подякував Фонду за успішний другий перегляд програми EFF на 15,6 млрд доларів. Він підкреслив, що МВФ — один із найбільших фінансових партнерів нашої країни:

«Загалом за 2022-2023 роки Фонд надав Україні понад 7 млрд доларів США. Цього року очікуємо від МВФ 5,4 млрд доларів. Системно працюємо для забезпечення макроекономічної стабільності».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: