fbpx
Сьогодні
Фото 22:59 11 Лют 2024

У Києві кінотеатр "Жовтень" через показ фільму про ЛГБТ обмалювали фарбою

Фото: zhovten.cinema / Instagram

Будівлю київського кінотеатру "Жовтень" невідомі обмалювали фарбою. На стіні столичного кінотеатру та сітілайтах вони написали гомофобні вислови.

Про це розповіли в театрі, пише Рубрика.

Як повідомили у кінотетрі, це скоїли через майбутній показ українського фільму "Уроки толерантності", в якому висміюється ставлення суспільства до теми ЛГБТ.

"Поки наша нація бореться за свою свободу, за свободу волевиявлення, демократію, за повагу до особистого вибору — деякі наші співгромадяни досі підтримують російські наративи, адже це там переслідують і забороняють представників ЛГБТ спільноти", — йдеться у повідомленні.

Фото: zhovten.cinema / Instagram

Так, невідомі пофарбували фасад і сітілайти кінотеатру.

"Закликаємо дивитися фільми, читати книги, знайомитися з науковими дослідженнями, щоб не було вкотре соромно за нашу печерність!" — сказали в кінотеатрі й запросили переглянути стрічку "Уроки толерантності".

Фото: zhovten.cinema / Instagram

Як розповіли у пресслужбі поліції Києва, за вказаним фактом наразі проводиться перевірка. Відомості щодо інциденту зареєстровані в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень.

Нині правоохоронці встановлюють всі обставини.

У кінотеатрі нам зазначили, що планують звертатися з офіційною заявою до правоохоронців у понеділок, 12 лютого.Стрічка має вийти в український прокат 14 лютого.

Фото: zhovten.cinema / Instagram

Що відомо про стрічку "Уроки толерантності"?

Фільм розповідає про пересічну українську родину з невеликого містечка, яка для того, щоб дати раду фінансовій скруті, пристала на пропозицію стати учасниками програми з євроінтеграції "Уроки толерантності".

За умовами цієї програми сім'я має на певний час оселити у себе вдома ЛГБТ-представника й активіста. Це змушує їх боротись із власною гомофобією, зазначають творці фільму.

В основі стрічки — п'єса Ігоря Білиця "Гей-парад".

Режисером фільму став Аркадій Непиталюк, відомий за комедіями "Припутні", "11 дітей з Моршина" та драматичним серіалом "І будуть люди".

Серед акторів:

  • Олександр Ярема,
  • Олена Узлюк,
  • Кароліна Мруга,
  • Акмал Гурезов.

Довідка про кінотеатр

Зауважимо, що "Жовтень" – це лише один з небагатьох міських кінотеатрів, які ще існують. Десятки комунальних кінотеатрів закрилися, а їхні будівлі були викуплені під інші потреби.

У квітні 2014 року під час кінофестивалю "Молодість" кінотеатр "Жовтень" підпалили під час показу французького фільму Маріо Фанфані "Літні ночі" з конкурсу Sunny Bunny. Пожежа зруйнувала перекриття між поверхами та пошкодила кінозали кінотеатру.

У червні 2023 року у "Жовтні" проходив перший український ЛГБТ-кінофестиваль Sunny Bunny. За кілька днів до його старту організатори почали отримувати погрози, а в соцмережах з'явилися заклики підпалити кінотеатр. Його керівництво звернулося до правоохоронців із проханням забезпечити громадський порядок на локаціях.

Як повідомляла Рубрика, кінотеатр "Жовтень" у Києві зроблять інклюзивним. "Жовтень" запропонував людям з інвалідністю пройти анонімне опитування, щоб зрозуміти їхні потреби.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: