fbpx
Сьогодні
12:56 27 Вер 2022

Кінотеатр "Жовтень" у Києві зроблять інклюзивним: навіщо це рішення

"Жовтень" пропонує людям з інвалідністю пройти анонімне опитування, щоб зрозуміти їхні потреби.

Про це йдеться  на сторінці кінотеатру у фейсбуці. 

У чому проблема? 

Коли перед нами постає питання, як цікаво провести вечір, одним з варіантів є перегляд фільму. Можна піти в кінотеатр чи самому зробити попкорн та влаштувати перегляд вдома. Здавалось би, нічого складного. 

Проте не всі люди мають однаковий доступ до перегляду кіно чи серіалів. Люди з порушеннями зору та слуху часто не відвідують кінотеатри, тому що ті не обладнані спеціальними пристроями для адаптації стрічки. Також не всі кінотеатри мають пандуси чи спеціальні вбиральні для людей з інвалідністю. 

Українки та українці з інвалідністю історично були відмежовані від "краси світу" через низку юридичних, інституційних, фінансових перешкод, стереотипів та упереджень щодо інвалідності. 

Яке рішення?

Кінотеатр "Жовтень" запускає новий проєкт "Доступне кіно для кожного", який покликаний зробити кіно максимально доступним для людей з інвалідністю.

"Ми мріємо, щоб перебування у кінотеатрі було комфортним, цікавим та корисним дозвіллям для кожного. Тому ми хочемо зрозуміти та задовільнити потреби людей з інвалідністю під час перебування у кінотеатрі та зробити усе можливе, щоб вони отримали максимум задоволення від перегляду фільмів", – йдеться у повідомленні. 

Мета кінотеатру – поширювати у суспільстві толерантне ставлення до кожної людини, не зважаючи на її фізичний чи психологічний стан. Адже всі люди мають рівні можливості та однаковий доступ до культурно-мистецьких напрацювань.

Як це працює? 

Проєкт "Доступне кіно для кожного" передбачає:

  • Навчання персоналу щодо особливостей роботи з відвідувачами, що мають інвалідність.
  • Підготовку звукоописів до фільмів для глядачів із порушенням зору, та розгорнутих субтитрів для глядачів із порушенням слуху.
  • Запровадження постійних інклюзивних кіносеансів до репертуару кінотеатру.
  • Підготовку простору згідно вимог інклюзивності.

"Жовтень" пропонує людям з інвалідністю пройти анонімне опитування за посиланням, щоб зрозуміти їхні потреби. Відповіді прийматимуть до 2 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: