fbpx
Сьогодні
17:59 11 Лют 2024

Ще один автомобільний пункт пропуску добудовують на кордоні з Польщею

Фото: Фейсбук / Козицький

Наразі на Львівщині на завершальному етапі перебуває будівництво міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі". Цей пункт пропуску хочуть запустити у найближчі пів року.

Як пише Рубрика, про це у Фейсбуці повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

"Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" запрацює у найближчі пів року. У вересні 2021 року разом з тодішньою воєводою Підкарпатською Евою Леніарт ми заклали капсулу будівництва. Сьогодні з новопризначеною очільницею Підкарпатського воєводства Терезою Кубас-Гуль оглянули хід робіт на майбутньому автомобільному пункті пропуску. Зараз він уже на завершальному етапі", – зазначив Козицький.

Він додав, що наступним етапом проєкту могло б стати створення пішохідного пункту пропуску. Цю ідею підтримує і польська сторона.

"Крім того, минулого місяця Львівська обласна державна адміністрація подала у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури пропозицію доповнити угоду про створення міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" залізничним сполученням. Аналогічне звернення до польського профільного міністерства скерувало Підкарпатське воєводство", – зауважив начальник Львівської ОВА.

Таким чином розробники проєкту пропонують здійснювати контрольні процедури на залізничному пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" спільно з контролерами Польщі за принципом пункту пропуску у Смільниці.

Наразі очікують на відповідь.

У Львівській ОВА нагадали, що колії на дільницях "Самбір – Хирів" та "Держкордон – Старява – Хирів – Нижанковичі – Держкордон" повністю переобладнали для міжнародних пасажирських чи вантажних залізничних перевезень.

"Зараз розглядається питання щодо курсування на дільниці "Кросценко — Старява — Хирів — Нижанковичі — Перемишль" чотирьох регіональних міжнародних поїздів. Місткість кожного – 206 пасажирів", – сказав Козицький.

За його словами, Львівщина зацікавлена у подальшій розбудові прикордонної інфраструктури, зокрема у створенні пункту пропуску "Лопушанка – Міхновець", адже це покращить сполучення між Польщею та Україною, розвантажить інші пункти пропуску, сприятиме співпраці людей, які живуть у прикордонних містах і селах, та розвитку туризму.

Тому після завершення робіт на пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" планують вивчити питання щодо джерел фінансування будівництва майбутнього пункту пропуску, його тип та розташування.

Як повідомлялося, на Закарпатті, щоб модернізувати пункти пропуску та згодом пропускати більше вантажівок із експортними продовольчими товарами, в пунктах пропуску встановлять модульні будівлі.

Зазначається, що перша партія таких будинків вже встановлена на одному з пунктів пропуску Волинської митниці.

А на початку грудня із заміною та встановленням 479 світлодіодних світильників Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) розпочав модернізацію систем освітлення на ключових пунктах перетину на кордоні з Польщею та Словаччиною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: