fbpx
Сьогодні
16:29 11 Лют 2024

Президент Франції з міркувань безпеки відклав візит до України, - Challenges

Фото: AFP

Глава Франції Емманюель Макрон, за інформацією ділового журналу Challenges, відклав попередньо заплановану на 13-14 лютого поїздку до України із міркувань безпеки.

Про це пише Рубрика з посиланням на Challenges.

Про це 11 лютого написало видання, вказуючи, що про це "щойно дізналися учасники поїздки".

Також свій візит до Києва відклала ділова рада "Франція-Україна" компанії Medef International, яка організовувала "спеціальну місію" в Україну.

Єлисейський палац виправдовує це відстрочення, зокрема, питаннями безпеки.

Цей вчинок, як пише видання, викликає багато запитань як у французьких держслужбовців, так і в українських дипломатів.

За інформацією Challenges, Макрон мав поїхати до Одеси, а потім вирушити до Києва.

Планувалося, що французький президент оголосить про створення фонду у 200 мільйонів євро, які будуть виплачуватися як пожертвування для цивільних проєктів.

Нагадаємо, 10 лютого, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Довідка

У середині січня президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що планує в лютому відвідати Україну, а також анонсував передання додаткових 40 ракет великої дальності SCALP і "сотні бомб".

Франція вже надавала SCALP влітку 2023 року. Ці ракети здатні вражати цілі, розташовані на відстані 500 кілометрів. Під час попереднього постачання тодішній міністр оборони Себастьєн Лекорню зазначав, що передані Україні ракети модифікували, зменшивши радіус дії до 250 кілометрів.

Макрон також заявив, що Франція "в процесі завершення угоди про безпеку" на зразок тієї, яку уклали Київ і Лондон. За словами французького президента, Франції та Європейському Союзу "доведеться ухвалити нові рішення в найближчі тижні та місяці, щоб не дати росії перемогти".

Що відомо про SCALP

Це далекобійні авіаційні ракети класу "повітря — земля" SCALP, або ж Storm Shadow.

Вони є спільною розробкою Франції та Великої Британії. Розробник заявляє, що ракета долає потужні системи ППО, має бойову частину 450 кг, а її дальність — понад 250 км.

Нагадаємо, що Велика Британія поставила Україні крилаті ракети Storm Shadow, надавши воїнам ЗСУ новий ударний потенціал великої дальності напередодні довгоочікуваного контрнаступу українських військ.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: