fbpx
Сьогодні
16:30 08 Лют 2024

Переможцем міжнародного конкурсу фото дикої природи став знімок білого ведмедя

Фото: з соцмереж

Переможцем цьогорічного міжнародного конкурсу фотографій дикої природи Wildlife Photographer of the Year стала фотографія білого ведмедя, що дрімає на айсберзі, згорнувшись калачиком. Вона перемогла у номінації "Народний вибір".

Про це пише CNN, передає Рубрика.

Автором світлини є британський фотограф-аматор Німа Саріхані.

Свій знімок він назвав "Крижане ліжко", а зробив його біля норвезького архіпелагу Шпіцберген.Фотограф каже, що для нього є честю отримати цю нагороду.

"Хоча зміна клімату є найбільшим викликом, з яким ми стикаємося, я сподіваюся, що ця фотографія також вселяє надію: ще є час, щоб виправити безлад, який ми спричинили", — сказав Саріхані.

На конкурс подали 50 тисяч робіт, з яких потім відібрали 25 світлин.

Цьогоріч у голосуванні за найкращі фото взяли участь понад 75 тисяч людей, що є рекордним показником.

Загалом у фіналі брали участь п'ять фотографів. Окрім переможця, ще чотири фіналісти отримали високі оцінки.

Конкурс "Фотограф року дикої природи" розробляється та випускається Музеєм природної історії в Лондоні.

Усі п'ять зображень будуть виставлені в цьому Музеї до 30 червня.

Зазначається, що Дуглас Гурр, директор Музею природознавства, описав переможний знімок як "зворушливий" і "захоплюючий".

"Зображення, що спонукає до роздумів, є яскравим нагадуванням про невідʼємний звʼязок між твариною та її середовищем існування і служить візуальним уявленням про згубні наслідки потепління клімату та втрати середовища існування", — додав Гурр.

Ще четверо високо оцінених зображень-фіналістів конкурсу:

Щаслива черепаха Цахі Фінкельштейн, Ізраїль

Aurora Jellys від Audun Rikardsen, Норвегія

Ремін шпака Даніеля Денцеску, Німеччина/Румунія

Спільне батьківство, Марк Бойд, Кенія

Нагадаємо, що фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали перші світлини визволеного з російського полону бійця полку "Азов" Дмитра Козацького позивний якого "Орест".

Як ми писали, одним із лауреатів премії World Press Photo 2023 року став український фотожурналіст Євген Малолєтка. Його відзначили за серію знімків з обложеного російськими окупантами Маріуполя.

Окрім того, Україна вдруге в історії представила свій павільйон на 28-й конференції ООН зі зміни клімату (COP28). У павільйоні показано масштаб екологічних збитків від війни, у тому числі від підриву росіянами Каховської ГЕС. Серед світлин — і роботи фотокореспондента "Рубрики" Миколи Тимченка, який одразу тоді поїхав на Херсонщину документувати наслідки катастрофи.

Також ми повідомляли, що світлина українського фотографа Сергія Мірошника перемогла у 10-му міжнародному фотоконкурсі пам'яток природи "Вікі любить Землю".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: