fbpx
Сьогодні
13:03 08 Лют 2024

Сили оборони на Таврійському напрямку "приземлили" ворожий вертоліт Ка-52 "Алігатор"

English version here

Фото: Телеграм / Тарнавський

Українські захисники на Таврійському напрямку спалили російський вертоліт  Ка-52 "Алігатор" разом з екіпажем.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, пише Рубрика.

7 лютого в операційній зоні ОСУВ "Таврія" військові одного з механізованих підрозділів знищили російський ударний вертоліт Ка-52.

Ворожий "Алігатор" з екіпажем уразили із ПЗРК.

За словами Тарнавського, він "удобрив ґрунт на Авдіївському напрямку".

"Основні наступальні зусилля противник зосереджує на Новопавлівському, Авдіївському та Оріхівському напрямках. Дякую за гарт кожному нашому воїну", — пише Тарнавський.

Він додав, що нині основні наступальні зусилля армія РФ зосереджує на Новопавлівському, Авдіївському та Оріхівському напрямках. Бригадний генерал подякував за гарт кожному воїну, який стоїть на захисті української землі та знищує ворога і його техніку. 

Тарнавський підкреслив, що українські воїни продовжують стійко тримати оборону в операційній зоні ОСУВ "Таврія".

"Загальні втрати противника минулої доби становили 409 окупантів та 34 одиниці військової техніки, не враховуючи БПЛА", – зазначив генерал.

Тарнавський уточнив, що було знищено 7 танків, 11 бойових бронемашин, 4 артсистеми, 1 гелікоптер, 6 автомобілів та 5 одиниць спецтехніки. Також українські Сили оборони знищили 1 склад боєприпасів та ще один важливий об'єкт ворога. Нейтралізовано або знищено 178 БПЛА різних типів.

Загалом минулої доби, 7 лютого, Сили оборони ліквідували ще майже 910 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 392 380 солдатів.

Нагадаємо, зранку Генштаб ЗСУ звітував про один знищений російський гелікоптер.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення та станом на ранок 8 лютого українські військові знищили вже 325 російських гелікоптерів, 332 літаки, 666 засобів ППО, 7191 БпЛА оперативно-тактичного рівня та 1880 крилатих ракет.

Довідка про Ка-52

Ка-52, також відомий як "Алігатор", – це російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації, що здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів.

Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Є продовженням розвитку моделі Ка-50 "Чорна акула".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: