fbpx
Сьогодні
22:49 06 Лют 2024

Важливий крок у розбудові українського війська, – Умєров про створення Сил безпілотних систем

Фото: Міноборони

Сьогодні, 6 лютого, Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який розпочинає створення в українських Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

«Створення нового роду військ у ЗСУ – важливий крок у розбудові українського війська. Нові доктрини, застосування, планування, замовлення. Нові підходи. Нові технології», – зазначив Міністр оборони Рустем Умєров. 

Він наголосив, що безпілотні системи вже створили перевагу України на полі бою. 

«Наступні кроки Сил безпілотних систем – опрацювання досвіду і масштабування. До Перемоги!» – додав Рустем Умєров.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський підписав указ №51/2024 "Про нарощування спроможностей Сил оборони". 

"З метою нарощування спроможностей Збройних Сил України щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем, забезпечення готовності до застосування таких систем за призначенням постановляю: Кабміну із залученням Генштабу ЗСУ опрацювати питання щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил та за результатами опрацювання внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки і оборони України", — йдеться в указі глави держави.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: