fbpx
Сьогодні
Відео 22:56 08 Лют 2024

Українські прикордонники затримали групу з 40 порушників, що намагалися виїхати до Угорщини

Фото: Фейсбук / Скріншот з відео ДПСУ

Українські прикордонники зупинили неподалік угорського кордону два мікроавтобуси, в яких перебували 38 чоловіків: водії бусів намагалися вивезти пасажирів за межі країни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на ДПСУ.

"Два мікроавтобуси зупинили прикордонники неподалік кордону. Водії перевозили 38 чоловіків — це рекордна за кількістю група порушників кордону, затримана під час повномасштабного вторгнення.

В її складі – чоловіки з 11 областей України. Організатори незаконного переправлення планували отримавши від своїх клієнтів від $4500 до $8500", повідомили прикордонники.

Оскільки охоронці кордону виявили у діях перевізників ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ, то відповідно повідомили співробітників поліції. На затриманих складені адміністративні протоколи, справи скеровано до суду.

Триває перевірка та встановлення деталей організації незаконного переправлення осіб через кордон.

Що відомо про блокування каналів переправлення ухилянтів через кордон

Варто зазначити, що кількість спроб організованого трансферу чоловіків за кордон, що відбувається з порушенням законодавства, зменшилася, якщо порівнювати з минулим роком.

Правоохоронці розпочали понад 1,6 тисячі кримінальних проваджень на основі повідомлень від підрозділів Держприкордонслужби. Загалом прикордонники викрили понад 220 груп, які незаконно переправляли чоловіків за кордон.

Більшість порушників затримують поза пунктами пропуску. Водночас на КПП охочі незаконно виїхати імітують легальні підстави для цього. Щоденно в перетині кордону відмовляють близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину.

Зауважимо, що ухилянти вдаються до різних способів, зокрема:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: