fbpx
Сьогодні
20:46 07 Лют 2024

В Україні почали працювати мобільні групи для підтримки ветеранів та їхніх родин: навіщо це рішення

English version here

Facebook / Оксана Коляда

У п'ятьох областях України вже працюють мобільні групи для підтримки ветеранів та їхніх родин. Вони надають послуги на рівні районних центрів, селищ та сіл.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У чому проблема?

Ініціативу запустили за підтримки громадської організації «Простір Можливостей» ще в середині грудня 2023 року. Наразі мобільні групи вже надають підтримку ветеранам та членам їхніх сімей на Миколаївщині, Одещині, Львівщині, Вінниччині та Хмельниччині.

Незабаром схожі мобільні групи також мають з'явитися на Сумщині, Чернігівщині та Рівненщині.

Яке рішення?

Ідея полягає в тому, щоб ветерани та їхні родини навіть у найвіддаленіших громадах могли отримати якісні фахові послуги.

Йдеться про

  • оформлення документів,
  • отримання пільг та соціальних гарантій,
  • юридичне консультування,
  • психосоціальну підтримку.

Як це працює?

У складі таких груп — юристи, психологи та кейс-менеджери. Позашляховики для пересування бригад подарувала одна з нафтогазовидобувних компаній України.

У ГО «Простір Можливостей» розповіли, що в січні команда виїжджала до жительки Снігурівської громади Миколаївської області Тетяни, син якої зник безвісти на фронті у грудні 2023 року. За словами жінки, вона якраз хотіла поспілкуватися з психологом і юристом.

 

Нагадаємо, як раніше інформувала Рубрика, на Вінниччині запрацювала пілотна послуга соціальної адаптації ветеранів та членів їх сімей.

Також повідомлялось, що в Україні розширюють надання безкоштовної психологічної допомоги для ветеранів та їхніх сімей.

Окрім того, на Рівненщині відбулась презентація мобільного додатку Trenvet UA, який допомагає отримати безкоштовну спортивну реабілітацію ветеранам та військовослужбовцям.

Результати онлайн-опитування "Портрет ветерана" свідчать, що в  Україні майже 41% ветеранів необхідна матеріальна підтримка, 18% потребують медичної допомоги.

По всій Україні у новому 2024 році масштабують пілотний проєкт зі впровадження в Україні інституту помічника ветерана, підготувавши для цього приблизно 15 тисяч помічників ветеранів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: