fbpx
Сьогодні
12:28 07 Лют 2024

Російські хакери атакували сайт Міносвіти: що відомо

Фото: МОН

Унаслідок російської кібератаки офіційний сайт Міністерства освіти та науки не працює.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook пресслужбу відомства.

"Працюємо над розв'язанням проблеми. Про відновлення роботи сайту повідомимо", зазначили у повідомленні.

Міністр Оксен Лісовий уточнив, що мова йде про атаку російських хакерів.

Нагадаємо, що сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України піддався кібератаці та наразі недоступний для відвідувань.

Що відомо про хакерські атаки росії на українські об'єкти 

Нагадаємо, у Львові внаслідок хакерської атаки на комунальне підприємство "Львівтеплоенерго" житловий масив Сихів залишився без гарячої води та опалення.

Також повідомлялось, що у ніч проти 20 січня фінансова установа monobank зазнала чергової хакерської атаки: вона була досить потужною.

А 12 грудня у мережі Kyivstar стався технічний збій, через це можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентів.

У СБУ підтвердили, що до кібератаки, що призвела до руйнування мережевої інфраструктури українського оператора зв'язку "Київстар", причетна група російських хакерів. 

Також кіберфахівці Служби безпеки заблокували спроби російської воєнної розвідки отримати доступ до бойової системи обміну даних ЗСУ.

Загалом за 2023 рік кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували майже чотири тисячі кібератак, здійснених російськими хакерами на електронні системи центральних органів влади та критичної інфраструктури.

Варто додати, що урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA відслідковує діяльність понад 80 хакерських груп, більшість із яких – угруповання з російської федерації, а 90% їх членів становлять російські військові.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: