fbpx
Сьогодні
Фоторепортаж 10:49 07 Лют 2024

Наслідки ракетного удару по Києву: відомо про 13 постраждалих, на місці події працюють рятувальники

English version here

7 лютого внаслідок масованої російської ракетної атаки по столиці в Голосіївському районі спалахнула житлова багатоповерхівка. Влучання уламків також сталося у в Дніпровському районі: загалом у столиці станом на зараз постраждало 13 жителів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відео пожежі будинку в Києві, що опублікував голова Офісу президента Андрій Єрмак, Telegram очільника столиці Віталія Кличка.

"Російські ракети. Київ. Знову житловий будинок. На це вони витрачають свої гроші. На удари по цивільним. Україні потрібна допомога", – написав глава ОПУ.

Зі слів Єрмака, тільки спільні зусилля демократій зупинять злочинця путіна.

"Сподіваюсь, у нього запитають, чому він вбиває цивільних і б'є по житлових будинках. Хоча злочинців треба судити, а не говорити з ними", – додав очільник Офісу президента.

Своєю чергою голова Києва повідомив, що загалом у столиці внаслідок ворожої атаки наразі 13 постраждали.

"10 з них, в тому числі вагітну жінку, госпіталізували в Голосіївському районі", уточнив він.

Троє людей постраждали в Дніпровському районі. Двох із них госпіталізували, одному медики надали допомогу на місці.

За попередніми даними КМВА, у столиці внаслідок ракетного удару атаки:

  • у Голосіївському районі сталася пожежа у 18-типоверховому багатоквартирному будинку – пожежа з 10 по 15-ті поверхи. Також горить двоповерхова будівля СТО, площа пожежі орієнтовно 800 м. кв. Загорілися автівки, пошкоджено електромережі. Попередньо, постраждала одна людина. Екстрені служби ліквідовують загоряння.
  • у Дніпровському районі внаслідок ракетного удару постраждало дві людини. Пошкоджені електромережі. Знеструмлено підстанції. Через це відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах – загалом 19,4 тисячі абонентів.

Варто додати, що під час ворожої ракетної атаки по Україні поблизу та над Києвом збили близько 20 ракет.

Окрім того, у ніч проти 7 лютого атакували територію України дронами-камікадзе типу "Шахед", силам протиповітряної оборони вдалося збити більшу частину ворожих безпілотників.

На місці події працював фотокореспондент "Рубрики" Микола Тимченко.

Що відомо про російську атаку по Україні 7 лютого

Уранці, 7 лютого, російсько-окупаційні війська запустили по Україні крилаті ракети різних видів та ударні безпілотники. Гучно було в столиці, Харкові та Миколаєві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: