fbpx
Сьогодні
Фото 09:27 06 Лют 2024

Рішення для відбудови: ще 11 будинків для прийомних сімей, які постраждали від війни, готують до заселення

Фото: Фейсбук / Зеленська

В Україні в межах проєкту "Адреса дитинства" Фундації першої леді готуються до заселення 11 будинків для прийомних родин, які втратили житло внаслідок військових дій.

Про це перша леді Зеленська повідомила у Фейсбуці, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Мета проєкту Фундації "Адреса дитинства" – звести оселі для тих великих прийомних родин, які втратили їх у результаті повномасштабного вторгнення. Нині таких сімей у країні понад 80.

Яке рішення?

Наразі у межах проєкту "Адреса дитинства" Фундації Олени Зеленської готуються до заселення 11 будинків для прийомних родин, які втратили житло внаслідок військових дій.

Фото: Фейсбук / Зеленська

Як це працює?

"Знайти близьких, тепло та любов серед війни. Кожна така історія хвилює до глибини душі. А тут одразу три такі історії. Торік 3-річний Богданчик, 10-річна Тетяна та 11-річна Вікторія знайшли прийомних батьків – були прийняті до великої прийомної родини Тетяни Юричко та Сергія Гашенка. Так у їхній сім'ї стало вже 10 дітей. Можна уявити, як непросто таким родинам під час війни, особливо вимушеним переселенцям", – зазначила дружина Президента.

До повномасштабного вторгнення Тетяна Юричко та Сергій Гашенко жили з дітьми у великому будинку в Оріхові у Запорізькій області.

Фото: Фейсбук / Зеленська

"Тепер їхнє рідне місто за лічені кілометри від лінії фронту й щодня під вогнем. А дім, у якому завжди було тепло та затишно, більше не придатний для життя. Там вибиті вікна, обвалена стеля, зруйнований дах, а стіни посічені уламками снарядів", – повідомила перша леді.

Фото: Фейсбук / Зеленська

Зеленська зазначила:

"Але днями ми пили з родиною чай уже в їхньому новому будинку на Львівщині, який моя Фундація Олени Зеленської за підтримки партнерів спеціально звела для цієї сім'ї в межах проєкту "Адреса дитинства". Це проєкт із забезпечення саме таких великих прийомних родин новим житлом замість втраченого".

Фото: Фейсбук / Зеленська

Як зауважила дружина Президента, їй приємно бачити, що діти і батьки знову відчувають безпеку та комфорт.

"Новий дім уже наповнюється затишком. А ми поповнили родинну бібліотеку книжками, щоб зростала разом із дітьми, збагачувала знаннями та мріями. Це вже третя родина, яка переїхала до нової оселі, збудованої за підтримки уряду ОАЕ в межах нашого проєкту", – підкреслила Зеленська і додала, готуються до заселення ще 11 будинків.

Фото: Фейсбук / Зеленська

Зеленська подякувала всім, хто допомагає проєкту. Окрім уряду ОАЕ, це також австралійський фонд Minderoo Foundation, уряд Естонії та Естонський центр міжнародного розвитку (ESTDEV) Estonian Centre for International Development, уряд Румунії та Румунська агенція з міжнародного співробітництва та розвитку (RoAid) RoAid – Romanian Agency for International Development, Global Empowerment Mission, Global Empowerment Mission Ukraine, компанія CLT Rezult й інші партнери проєкту.

"Цього року продовжуємо будувати та шукаємо меценатів, щоб зводити нові будинки для великих прийомних сімей. Бо дім і родина мають бути в кожної дитини", – наголосила перша леді.

Фото: Фейсбук / Зеленська

Як повідомляла Рубрика раніше, Фундація Олени Зеленської розпочала проєкт із будівництва житла постраждалим від війни дитячим будинкам сімейного типу. Перша леді України та команда Фундації оглянули ділянку, на якій побудують будинок для постраждалої від війни сім'ї ДБСТ.

Нагадаємо, Фундація Олени Зеленської організовує відпочинок у Карпатах для 1200 дітей із понад 150 будинків сімейного типу виховання, а також їхніх батьків.

Також Рубрика повідомляла, що у Карпатах запрацював табір Gen.Camp для психологічної реабілітації українських дітей, які постраждали від війни. Це безоплатна ініціатива громадської організації Gen.Ukrainian, що функціонує під патронатом фундації Олени Зеленської.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: