fbpx
Сьогодні
13:52 24 Січ 2024

Розвідка Британії: у росії працюють над новими способами придушення критики війни

Фото: DAVID FRENKEL

У російській федерації придумують нові можливості для приборкання тих, хто активно критикує агресивну війну рф проти України, одна з них – це пропозиція відбирати майно в таких людей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 24 січня.

Як повідомляють британські аналітики, нещодавно до Державної думи рф внесли проєкт поправок до Кримінального кодексу про конфіскацію майна за "фейки" і "дискредитацію" російської армії.

У розвідці Міноборони Британії зазначають, що 22 січня Держдума росії обговорювала законопроєкт про арешт фінансових активів, включно з майном, у росіян, які відкрито критикують:

  • російську армію,
  • "спеціальну військову операцію".

"За останній місяць низка відомих російських письменників і музикантів були засуджені за критику війни", цде мова у повідомленні.

Британські фахівці нагадали про ухвалені у 2022 році поправки до російського закону "про іноземних агентів", який вже давно використовується для репресій проти опонентів кремлівського режиму.

За даними російського моніторингового агентства з прав людини "ОВД-інфо", у 2023 році 217 осіб та організацій були визнані "іноземними агентами". Станом на 3 листопада 2023 року, за даними Міністерства юстиції росії, загальний список "іноземних агентів" становив 707 осіб.

Як зауважили у розвідці, нове законодавство, швидше за все, спрямоване на те, щоб стримати й змусити замовкнути антивоєнну опозицію.

"Цей нещодавній законопроєкт у поєднанні із заходами щодо іноземних агентів, ймовірно, має на меті повністю обмежити критику війни", – підкреслили британські розвідники.

Нагадаємо, що одна з найбільших акцій протесту з початку повномасштабного вторгнення в Україну пройшла в російській федерації: мітингувальники вийшли на захист місцевого активіста.

Раніше ми писали, що у вересні 20022 року у російських містах 24 вересня проходили акції протесту проти війни в Україні та проти примусової мобілізації росіян.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: