fbpx
Сьогодні
18:29 22 Січ 2024

З початку війни проти України у рф зареєстрували 220 нападів й підпалів військкоматів та 184 випадки диверсії на залізниці

Заступник начальника Головного управління із забезпечення охорони громадського порядку МВС Росії Станіслав Колесник заявив, що від початку "спеціальної військової операції" (так у РФ офіційно називають вторгнення в Україну) правоохоронці зареєстрували 220 фактів нападів та підпалів військкоматів та інших об'єктів влади, а також 184 випадки диверсій на залізниці.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на російське інформаційне агентство ТААС.

"Від початку СВО у 58 суб'єктах країни зафіксовано 220 фактів, пов'язаних із нападами, підпалами військових комісаріатів, об'єктів органів влади, з яких 85% розкрито, 220 осіб встановлено, 15 із них — неповнолітні", — сказав Колесник на засіданні парламентської комісії з розслідування злочинів щодо неповнолітніх.

Крім того, за його словами, зареєстровано 184 диверсії на залізниці, 141 особа, у тому числі 59 підлітків, здійснили ці дії.

"У групі ризику перебувають діти з сімей з низьким матеріальним статком, які не мають моральних принципів і готові заради отримання додаткового заробітку вчинити будь-які дії, попри їхню суспільну небезпеку", — підкреслив Колесник.

Зазначимо, після повномасштабного вторгнення рф в Україну по всій росії підпалюють військкомати. Всього відомо приблизно про тридцять таких випадків. Також у росії горять відділи поліції та будівлі міських адміністрацій.

Раніше Рубрика повідомляла, що протягом одного дня в росії намагалися підпалити не менше 20 військкоматів в різних регіонах країни, включаючи москву.

Невідомі почали палити не лише військкомати, але й інші адмінбудівлі. Зокрема у селі Пушкіно на півдні окупованого Криму кинули "коктейль Молотова" у приміщення місцевої адміністрації.

А в Комсомольску-на-Амурі невідомий чоловік підпалив приміщення Росгвардії, занісши всередину каністру бензину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: