fbpx
Сьогодні
Фото 16:22 02 Лют 2024

Російські загарбники завдали авіаудару по центру Херсона: є поранені серед цивільних, зруйновано інфраструктуру

Фото: Херсонська МВА

Сьогодні, 2 лютого, російські війська атакували Херсон з авіації, внаслідок чого поранено жінку літнього віку та 17-річного хлопця, а також пошкоджено будинки в центрі міста.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Рубрика.

"Російські окупаційні війська атакували Херсон з авіації. Наразі відомо про одну поранену", – поінформував Мрочко.

За його словами, 73-річна жінка під час обстрілу перебувала на подвір'ї. Її госпіталізували з контузією та уламковим пораненням.

Херсон обстріл

Фото: Херсонська МВА

Пізніше стало відомо про ще одного постраждалого внаслідок авіаудару армії РФ по Херсону. Як повідомив у Фейсбуці начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, ще один потерпілий – 17-річний хлопець. Його теж госпіталізували.

Внаслідок авіудару в центрі міста пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки. За даними Прокудіна, частково зруйнований триповерховий будинок, а також пошкоджені оселі, розташовані поруч.

Херсон обстріл

Фото: Херсонська МВА

Херсон обстріл

Фото: Херсонська МВА

Як повідомляє Херсонська ОВА, також сьогодні російська армія атакувала Інгулець. В обід внаслідок ворожого обстрілу постраждала 59-річна жінка. У неї діагностували вибухову травму, поранення голови та ніг. Бригада "швидкої" надала потерпілій меддопомогу на місці.

Пізніше ворог знову вкрив вогнем населений пункт. Поранено 37-річного чоловіка. З вибуховою травмою та уламковими пораненнями ноги його доставили до лікарні.

Крім того, окупанти знову скинули вибухівку з дрона на жителя Берислава. Під удар потрапив 46-річний чоловік. У нього – вибухова травма, поранення ноги та перелом руки. Потерпілого доставили до лікарні. Йому надають медичну допомогу.

За минулу добу противник здійснив 279 обстрілів, випустивши 1606 снарядів, із застосуванням артилерії, мінометів, РСЗВ, танків, БпЛА та авіації.

По місту Херсон ворог спрямував 26 снарядів. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області.

Через російську агресію 2 людини загинули, ще 6 – дістали поранення.

Нагадаємо, що з початку року російська федерація випустила по містах України понад 330 ракет та близько 600 бойових безпілотників, тому контроль над українським небом є надзвичайно важливим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: