fbpx
Сьогодні
17:52 02 Лют 2024

Міжнародний суд ООН визнав свою юрисдикцію у справі України проти рф щодо "геноциду"

English version here

Фото: AP/Peter Dejong

Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй (ООН) сьогодні, 2 лютого, постановив, що має юрисдикцію на розгляд позову України від 2022 року проти рф.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на трансляцію суду.

У своєму позові проти рф до Міжнародного суду ООН Україна вимагає притягнути країну-агресора до відповідальності за спотворення поняття "геноциду". Під час засідання у Палаці миру, де знаходиться Міжнародний суд ООН, було визнано, що суд має юрисдикцію у розгляді справи. З цього слідує, що позов є повністю або частково прийнятним. Наступним етапом тепер буде розгляд справи по суті.
 

Суд ООН по позову України проти росії 31 січня

Нагадаємо, міжнародний суд ООН оголосив фінальне рішення за позовом України проти рф у справі про порушення конвенцій про заборону фінансування тероризму та подолання форм расової дискримінації – на Донбасі та у Криму.

Суд ООН визнав порушення з боку росії певних частин Конвенції про заборону фінансування тероризму.

Засідання суду у Палаці миру в Гаазі (Нідерланди) транслювалося у прямому ефірі.

Даний позов проти рф до суду ООН Україна подала 16 січня 2017 року, він пов'язаний з агресією загарбників у Криму та на Донбасі. У позові йдеться про порушення кремлем двох конвенцій: про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: