fbpx
Сьогодні
22:42 05 Лют 2023

Американські бомби GLSDB у росії визнали "грізною зброєю": складні для виявлення та перехоплення

росіяни вже перестають вдавати, що нове західне озброєння, яке отримують Збройні сили України в рамках військової допомоги, не становить загрози для "другої армії світу". Зокрема американські бомби GLSDB у росії визнали "грізною зброєю".

Таку заяву зробив син колишнього глави "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна Олексій, пише Рубрика.

Він вважає GLSDB "подвійно серйозною загрозою", враховуючи те, що ЗСУ зможуть завдавати ними ударів на відстань до 150 кілометрів.

Проблемою для окупантів також стане те, що такі снаряди складно виявляти і перехоплювати. Олексій Рогозін відзначив і масовість виробництва американських бомб та їхню низьку собівартість у порівнянні з тими ж MGM-140 ATACMS – одна ракета GLSDB коштує лише 40 тисяч доларів.

"Це масова і хоча б тому грізна зброя", – додав Рогозін-молодший.

Сам Дмитро Рогозін поділився дописом свого сина у власному Telegram-каналі. Вочевидь, він поділяє його побоювання щодо американських "крилатих бомб".

Довідка

США оголосили про надання Україні чергового пакету військової допомоги для боротьби з російськими окупантами. До нього увійшли так звані "крилаті бомби" GLSDB із радіусом дії 150 км. Такими боєприпасами можна вести вогонь із пускових установок HIMARS та M270. Що ще відомо про бомби GLSDB.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: