fbpx
Сьогодні
09:11 29 Січ 2024

Зеленський озвучив чисельність української армії та пояснив ризик затримки допомоги США

English version here

Президент Володимир Зеленський озвучив чисельність української армії, назвавши її мільйонною. За його словами, йдеться про 880 тисяч. Глава держави також зазначив, що затягування допомоги Україні з боку США матиме вплив на об'єднану Європу та призведе до низки послідовних проблем.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву Зеленського в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

"…У нас 880 тисяч. У нас мільйонна армія. А при цьому у нас 30 мільйонів людей зараз, зараз конкретно 30 мільйонів людей працюють, а навіть може більше трішки. Сказати точно цифру не можу", – зазначив Зеленський.

При цьому глава держави уточнив, що на сьогодні не відомо точно скільки виїхало людей з самого початку повномасштабної війни, назвавши цифру в діапазоні 6, 5 – 7, 5 мільйонів.

"Тому ми говоримо про всіх людей хто в Україні. І вони всі захищають Європу і світ. Абсолютно. На своїх робочих місцях", – додав Зеленський.

Також Президент в інтерв'ю німецькому телеканалу зазначив, що він не вірить в те, що США можуть повністю відмовитись від підтримки України у її протистоянні російській агресії.

Водночас якщо це станеться, Європа не зможе надавати той рівень допомоги Києву, який він отримував раніше.

"Ні зброєю, ні фінансово. Чому? Тому що, напевно, якби вся Європа об'єдналась, вона б змогла дати достатньо підтримки Україні, але США мають такий вплив й коли сигнали не дуже позитивні, вони мають такий самий вплив на деяких лідерів Європи", – пояснив Президент.

Глава держави відзначив:

"Якщо так станеться і в США буде затягування процесів щодо підтримки України – це матиме вплив на об'єднану Європу. І тут є послідовні проблеми".

За словами президента, серед наслідків задержки допомоги США:

дефіцит зброї та фінансів в Україні;
втрата союзу між США та Європою;
Європа залишиться наодинці у протистоянні Росії, якщо Україна не витримає й російський диктатор продовжить свій наступ.

Чисельність армії в Україні

Раніше колишній міністр оборони Олексій Резніков, бувши на посаді, заявляв, що діяльність сектору безпеки й оборони забезпечують близько 1 млн осіб у різних структурах. Як він казав влітку 2022 року, до Збройних сил України мобілізовані 700 000 осіб.

При цьому в грудні 2023 року Президент Володимир Зеленський озвучив чисельність Сухопутних військ України. За його словами, у Сухопутних військах воюють майже 600 000 воїнів різних родів військ.

Також відомо, що чисельність жінок у лавах Збройних сил України за два роки збільшилася на 40 % та становить майже 43 тисячі військовослужбовиць.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: