fbpx
Сьогодні
Фото 21:31 29 Січ 2024

У Вінницькому пансіонаті для людей з інвалідністю та осіб похилого віку встановили ліфт: для чого це рішення

Фото: ZabolotNAtalia

У Вінницькому обласному пансіонаті для людей з інвалідністю та людей похилого віку за підтримки Міжнародної організації міграції та уряду Данії встановили сучасний лікарняний ліфт. Вантажопідйомність якого – 1270 кг.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення першої заступниці начальника Вінницької ОВА Наталії Заболотної.

У чому проблема?

Безбар'єрність — наша цінність та пріоритет у всіх галузях, а також запорука вступу до Європейського Союзу, зазначила Наталія Заболотна.

Приміщення пансіонату побудоване 1980 року. Шахти під два ліфти, які б дозволяли перевозити пацієнтів на кріслах колісних були передбачені, але вони не були діючими, розповіла в.о. директора пансіонату Катерина Якимчук.

Всього ж у пансіонаті перебуває 200 мешканців. З них 80 — переселенці, 155 — особи з інвалідністю.

У Вінницькому встановили ліфт

Фото: ZabolotNAtalia

Яке рішення?

Запустити лікарняний ліфт вдалося завдяки міжнародній організації з міграції за фінансової підтримки уряду Данії. На реалізацію проєкту витратили понад 2 мільйони гривень.

«Профінансувала ініціативу Вінницької обласної військової адміністрації Міжнародна організація з міграції (МОМ). До того ж зробили капітальний ремонт машинного відділення та шахти ліфта. За сприяння уряду Данії виділили понад 2 млн грн», – написала Наталя Заболотна.

За її словами, коштом обласного бюджету, з якого виділили 503 тис. грн, відремонтували частину коридору закладу біля ліфта.

У Вінницькому встановили ліфт

Фото: ZabolotNAtalia

Як це працює?

Відтепер мешканці закладу, зокрема й ті, хто пересувається на інвалідних візках, зможуть безперешкодно пересуватися між поверхами й швидко спускатися в укриття під час повітряної тривоги.

Ліфт одночасно підіймає 17 осіб або ж чотири візки. Також є можливість перевозити лежачих хворих.

У Вінницькому встановили ліфт

Фото: ZabolotNAtalia

Крім того, у разі вимкнення електроенергії — ліфт не зупиняється, в нього є запас електроенергії, люди не будуть закриті в ліфті, а довезуть до найближчого поверху.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: