fbpx
Сьогодні
Фото 22:55 28 Січ 2024

Трагічні наслідки пожеж: у Львові в геріатричному пансіонаті загинув чоловік, а на Житомирщині двоє дітей

Фото ілюстративне

Сьогодні в селі Грабняк Житомирського району внаслідок пожежі в приватному будинку загинули двоє маленьких дівчаток. Також у Львові сталася пожежа в геріатричному пансіонаті, внаслідок якої з будинку евакуювали понад 200 осіб. Повідомляють про одного загиблого.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на допис Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Telegram та поліція Житомирської області.

Трагедія на Житомирщині.

У неділю в селі Грабняк Житомирського району у неділю внаслідок пожежі в приватному будинку загинули дівчатка 2021 і 2022 р.н.

Фото: поліція Житомирської області

"Ймовірно, загорілися речі та дитяче ліжко, що стояло впритул до груби.

За попередньою інформацією, цього дня батьки з трьома старшими дітьми на деякий час пішли до сусідів, вдома залишилися двоє менших діток. Коли ж повернулися і відкрили двері веранди, то побачили у будинку дим, а в одній із кімнат на підлозі виявили дітей без свідомості. Їх винесли на вулицю і спробували привести до тями, але не вдалося", – йдеться у повідомленні ДСНС.

Фото: поліція Житомирської області

У ДСНС додали, що остаточна причина пожежі та всі обставини надзвичайної події встановлюються правоохоронними органами.

У свою чергу, поліція області повідомила, загиблим сестричкам 2,5 та 1 рік.

Фото: поліція Житомирської області

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) та ст. 166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) КК України.

"28 січня близько 14:10 до поліції надійшло повідомлення від медиків про смерть малолітніх дітей. На місці події працювали слідчо-оперативна група поліції, інспектори ювенальної превенції, працівники ДСНС.

Попередньо, діти отруїлися чадним газом. За наявною першочерговою інформацією, батьки залишили молодших дітей вдома та з трьома старшими пішли до сусідів.

Від розтопленої пічки загорівся одяг, який лежав на ліжку впритул до гарячої стіни. Від диму та чаду, на жаль, діти загинули", – повідоми в поліції"

Фото: поліція Житомирської області

Пожежа у Львові

Також сьогодні пожежа сталася у Львові в одній з кімнат на другому поверсі пʼятиповерхової будівлі. На момент прибуття вогнеборців до місця виклику, другий поверх був заповнений димом.

Фото: ДСНС

Надзвичайники врятували з задимленої кімнати чоловіка.

О 20:27 пожежу ліквідували на площі 10 кв.м. Внаслідок займання одна людина постраждала.

Причину виникнення пожежі встановлюють правоохоронці.

Фото: ДСНС

При цьому у Львівській міській раді повідомляють, що внаслідок пожежі в пансіонаті на вулиці Медової Печери у Львові загинув літній чоловік.

Фото: ДСНС

Причина смерті – численні опіки та отруєння продуктами горіння.

При цьому зазначається, що понад 200 осіб вдалось евакуювати.

Фото: ДСНС

Нагадаємо, у Соломʼянському районі столиці у ТРЦ "Космополіт" сталася пожежа на 4 поверсі чотириповерхової будівлі, в дитячій кімнаті.

Також повідомлялось, що у селі Картовецьке Чернігівської області згорів будинок, який належить Ігорю Мазепі. Сам бізнесмен зараз перебуває у СІЗО за підозрою в махінаціях із землею Київської ГЕС.

Окрім того, повідомлялось, що на столичній Троєщині загорівся тролейбус маршруту №37А. По медичну допомогу ніхто з пасажирів не звертався.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: