fbpx
Сьогодні
10:48 28 Січ 2024

Кірбі: Сполучені Штати просуватимуть українську Формулу миру на міжнародному рівні

English version here

Формулу миру президента України Володимира Зеленського на міжнародному рівні будуть просувати Сполучені штати Америки.

Про це координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив на брифінгу у Білому домі, передає "Голос Америки".

Представник нацбезпеки вчергове заявив, що необхідно терміново відновити фінансування України. Кірбі нагадав, що пакет допомоги Україні був затверджений 27 грудня і наразі є останнім проєктом, на який в уряду є повноваження на виконання.

"Саме тому нам так важливо отримати додаткове фінансування…для нової допомоги Україні, щоб ми могли продовжувати її, тому що зрозуміло, що РФ продовжує завдавати ударів по цивільній інфраструктурі та вести війну в Україні", зауважив координатор Ради нацбезпеки Білого дому.

Його також запитали чи можливі мирні переговори між Києвом та Москвою. Кірбі відповів, що США ухвалили політику підтримки ініціатив, які виходять від керівництва України.

Він додав, що Державний департамент опублікував протокол дискусії, яку провів з президентом Володимиром Зеленським держсекретар Ентоні Блінкен. Помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван також там був присутній.

"Вони говорили про важливість продовження глобальної підтримки України та… про те, що відбувається на полі бою, як Зеленський бачить усе це.

У Давосі Зеленський розповів про українську Формулу миру. Таким чином виникла ще одна ідея — спробувати "просувати Формулу миру" Зеленського на міжнародному рівні", — розповів Кірбі.

Українська Формула миру

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський у виступі перед учасниками "Групи великої двадцятки" представив від України алгоритм досягнення миру з росією, який передбачає 10 пунктів.

Також українська формула миру полягає у гарантіях радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки.

Нагадаємо, що, зі слів президента Володимира Зеленського, перемовини з рф стануть актуальними, лише коли росія буде готова сприйняти Формулу миру.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: