fbpx
Сьогодні
15:48 25 Січ 2024

"Якісна освіта - не лише для великих міст": в Україні запускають освітній курс для вчителів з віддалених населених пунктів

English version here

Фото: lifewire

Мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів Гончаренко центр спільно з Lions Quest запускає безоплатні тренінги для вчителів з віддалених населених пунктів України. На пілотному етапі долучитися до проєкту запрошують освітян із сіл та містечок Одеської області.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Школярі, які проживають у невеликих містах та селах України часто мають менше можливостей для самореалізації, а якість освіти в їхніх школах залишається низькою.

Як наслідок — за результатами дослідження PISA-2022, учні з сільської місцевості відстають від своїх однолітків з великих міст на декілька років. Виникає потреба впроваджувати якісно нові підходи до викладання та підвищувати професійні компетенції вчителів

Яке рішення?

Рішення знайшли у всеукраїнській мережі Гончаренко центрів. Там запускають серію безоплатних тренінгів разом із міжнародною організацією Lions Quest. 

"Жителі громади неодноразово зверталися до нас із запитом провести навчання для освітян. Власне, через це ми й вирішили познайомити школи Одещини із міжнародною програмою Lions Quest, яка впроваджується в 98 країнах світу вже протягом 30 років", — зазначає директор Гончаренко центру Подільськ Олександр Таранюк. 

Як це працює?

Тренінги буде проводити Інститут соціально-емоційної освіти.

Навчання триватиме два дні, а по його завершенню вчителі отримають сертифікат на 1 кредит ЄКТС, що дорівнює 30 академічним годинам

Крім того, усім учасникам проєкту нададуть навчально-методичний комплекс Lions Quest, який допоможе у розвитку особистих та соціальних компетенцій учнів.

Організатори зазначають: на цьому етапі програми тренінги запускають у Подільську та Куяльницькій ОТГ, що на Одещині. 

"Ми вивчаємо запити інших громад Одещини, тож вже зовсім скоро плануємо розширювати географію проведення тренінгів. Їхня методика дозволяє освітянам професійно зростати з урахуванням найновіших світових досліджень, досягнень і розробок. Віримо, що нам вдасться вивести освіту в невеликих містечках та селах на новий рівень", — зазначають у просторі. 

За детальною інформацією щодо проведення тренінгу закликають звертатися за номером +38 (067) 275 15 76.

Також вчителів, зацікавлених у проведенні тренінгу в їхній школі запрошують заповнювати форму за цим посиланням. 

Нагадаємо, ЮНЕСКО та Міністерство освіти і науки України запускають онлайн-курс з цифрової педагогіки для 50 000 вчителів, зважаючи на те, що навчання багатьох українських школярів перерване війною.

Також повідомлялось, що у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та за підтримки Посольства США в Україні Prometheus запускає Всесвітній онлайн-університет.

Окрім того, Рубрика зібрала найкращі мобільні додатки, програми та сайти, які стануть у пригоді школярам, студентам й фахівцям, що хочуть вдосконалити свої знання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: