fbpx
Сьогодні
15:32 23 Січ 2024

Глава Пентагону відкрив засідання "Рамштайну" в онлайн-форматі

Фото: Georgi Paleykov/NurPhoto

23 січня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін офіційно відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, яке цього місяця проходить у форматі онлайн-конференції.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначають, очільник Пентагону звернувся до учасників зустрічі зі вступним словом.

Остін наголосив, що Сполучені Штати, а також вся міжнародна коаліція, яка налічує близько 50 союзників та партнерів, залишаються відданими підтримці України в її боротьбі з російською агресією.

Нагадаємо, що міністр оборони США Ллойд Остін, який спільно з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном головуватиме на засіданні Контактної групи з питань оборони України 23 січня, візьме в ній участь із дому.

Зі слів Сінгх, Остін проведе засідання "Рамштайну" зі своєї резиденції, "де відновлюється після нещодавніх медичних процедур".

Як раніше повідомила речниця американського оборонного відомства Сабріна Сінгх головною темою найближчого засідання Контактної групи з питань оборони України 23 січня у Пентагоні назвали – довгострокові потреби України.

Останнє засідання "Рамштайну"

Варто зазначити, що останнє засідання у форматі "Рамштайн" відбулось у листопаді 2023 року, воно теж відбувалось у віртуальному форматі.

Після нього стало відомо про створення низки нових коаліцій на підтримку обороноздатності України, зокрема з розбудови:

  • протиповітряної оборони,
  • дронів,
  • військово-морських і військово-повітряних сил.

Окрім того, оголошені пакети допомоги від партнерів:

  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї долучилися 20 країни (Ground-Based Air Defence), лідери – Німеччина та Франція.
  • За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на 1,4 мільярда доларів – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси – усе маємо отримати до середини грудня.
  • Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • Лідер ІТ-коаліції – Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов'язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.
  • Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: