fbpx
Сьогодні
18:40 22 Січ 2024

Шмигаль обговорив із прем'єром Польщі створення ще чотирьох нових пунктів пропуску між країнами

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з польським колегою Дональдом Туском модернізацію існуючих пунктів пропуску на кордоні між країнами та створення нових. Також Київ пропонує Варшаві долучитися до будівництва автобану та конектору нафтопроводів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на виступ глави українського уряду на спільній конференції з польським прем'єром у Києві.

"Ми обговорили і хочемо запроваджувати спільні прикордонні контролі, обмін базами даних, а також продовжувати модернізацію пунктів пропуску", – розповів Шмигаль.

Також він повідомив про обговорення із Туском створення ще чотирьох нових пунктів пропуску на додачу до нині наявних чотирнадцяти. Крім того, Шмигаль запропонував очільнику польського уряду розглянути можливість участі Варшави у будівництві автобану Краковець-Львів-Броди-Рівне.

"Цей автобан має стати продовженням найдовшої польської автомагістралі А4, яка своєю чергою є продовженням німецького автобану", – пояснив чиновник.

Він додав, що польський бізнес може долучитися, і "ми запрошуємо до будівництва на концесійних умовах".

"Це може бути ще однією історією успіху та взаємовигідної співпраці між нашими країнами вже цього року", – переконаний Шмигаль.

Також урядовець розповів, що українська сторона прагне розпочати роботу над будівництвом нового конектору нафтопроводів країн.

"Частина "Броди – Адамова застава" могла б стати частиною нового маршруту в межах проєкту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору", – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні, 22 січня, до України прибув польський премʼєр Дональд Туск. Це стало його першим офіційним відрядженням в Україну з моменту призначення на посаду 12 грудня 2023 року.

У канцелярії Туска заявили, що його приїзд до України спрямований на обговорення двосторонніх питань. Також там заявили, що про "певні конфлікти інтересів" будуть говорити "в дусі дружби" і з налаштованістю розв'язати їх якомога швидше.

Як повідомлялось, Прем'єр-міністри України та Польщі Денис Шмигаль і Дональд Туск поклали квіти до Стіни пам'яті полеглих українських захисників на Михайлівській площі в Києві

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск у межах візиту до Києва зустрівся з главою Держави Володимиром Зеленським. Президент України за підсумками зустрічі з Дональдом Туском оголосив про новий польський оборонний пакет.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, під час візиту до Києва, повідомив про призначення уповноваженим уряду Польщі з питань відновлення України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: